Moeders & Dochters Ritueel

Oh lieve Yama, love you ❤ Aimy begon te vertellen in de auto wat ze had beleefd. Dat ze merkte hoe sterk hoofd stemmen zijn, lastig om dingen echt binnen te laten. Gister tijdens haar verjaardag heeft ze haar eigen ceremonie begeleid, ze had op een briefje geschreven wat ze dacht nooit te kunnen: De leider zijn Mooi zijn Zingen Lief zijn En een eenhoorn worden Ze was intens diep geraakt dat bij de love woord shower ze precies die woorden mocht ontvangen van moeders/vrouwen en jonge vrouwen/Sisters. Ze mocht ontvangen een goeie leider te zijn, mooi te zijn, mooie klanken te maken en lief ? Het samen zijn op deze manier, het samen staan als vrouwen als moeders bood zo n krachtige fundering voor deze jonge vrouwen, wauw! Dankbaar ?? Aimy vertelde ze dat ze nog nooit zo heeft gevoeld hoe het is diep in je lichaam te voelen. Op de heen weg vertelden ze mij dat ze het eng vind openbaar te zingen, thuis gekomen na het eten is ze de straat op gegaan, weer terug deelde ze dat ze hardop zingend over straat had gelopen en mensen haar hebben gehoord!!! Wauw!!!! Wat ben ik onder de indruk door wie zij is en wat ze neerzet! Ze heeft zo een imprint gekregen door Yama te mogen assisteren met klank, het lef om te vragen hoe anderen de klanken hadden ervaren. En dan er na een sound healing demo geven waar bij ze vroeg om een proefkonijn en ze schrok van de entouschiaste vingers in de lucht van bijna iedereen daar… ze is er nu nog door weggeblazen. Dankbaar, zo intens dankbaar ?? Bij thuiskomst zei haar broer hoe anders Aimy zich gedroeg en uitstraalden, magisch.

Esther Renate Glas, 17 September 2017

*

Diepe buiging voor jou Yama Voorhorst en alle medemoeders en vooral de dochters. Het was mooi, ontroerend, ontwapenend en ontspannen. Dank je voor het creëren van een sacred space waarin dit mocht plaatsvinden.

Lotte Kerkhoven, 17 September 2017

*

Dankbaar voor deze dag… ruimte voor plezier, kwetsbaarheid, openheid, lef, liefde en verbinding!!!

Monica, 17 September 2017

*

“Julia vroeg net of er weer een moeder-dochter dag kwam! Ze zei ‘weet je wat ik zo leuk vind aan yama? Bij haar kan je voelen dat je haar gewoon kan knuffelen ook als je haar nog maar net kent!’ ??❤

Monica, 5 months later

*

Het was zeer ontroerend om getuige te mogen zijn van al die Moeder-Dochter Liefde en de intieme verhalen van meiden (tussen 7 en 10 jaar) en hun moeders. De dochters en moeders hebben elkaar voorgesteld en mochten daar iets geks bij verzinnen wat helemaal niet waar was; ze hebben gedeeld waarin ze op elkaar lijken of juist enorm verschillen; ze hebben elkaar letterlijk uit de knoop gehaald en blind door (nee, niet òm!) de tuin geleid; we hebben gedanst, gesmudged, handstanden geoefend, gemediteerd, alle alternatieve woorden voor ‘yoni’ uitgewisseld en uiteindelijk hebben we die meiden eens even goed de waarheid gezegd! Namelijk dat ze prachtig mooi en psies goed zijn zoals ze zijn, dat ze àlles mogen vragen en dat ze het zelf van binnen het allerbeste aanvoelen. De meiden hebben op hun beurt hun eigen moeders én de andere moeders verteld waar ze dankbaar voor zijn en wat ze voor moois in hen zagen, en sommigen hebben zelfs nog van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook iemand die niet aanwezig was iets te vertellen wat belangrijk voelde om eens hardop uit te spreken (variërend van “Ik pik het niet langer” tot “Dankjewel dat je in mijn leven bent!”).

Een diepe buiging voor de vrouwen, jong, oud, met en zonder dochters, die vandaag aanwezig waren om inspiratie en verhalen uit te wisselen en de jonge meiden wat moois mee te geven om hun leven op voort te bouwen… Oohw, het idee dat mijn moeder ooit dit vertrouwen naar me had uitgesproken… kippenvel!

Yama Voorhorst, ActWild

Leave A Comment