When a closed door opens

Een symbolische dag…

Daar stond ik dan.. op weg om lekker in natuurwater te gaan zwemmen… om even te landen en na te voelen wat er gister allemaal in beweging is gebracht en eigenlijk al de hele afgelopen maand… even de stilte opzoeken en me voeden en wassen met bloemenwater van een onwijs mooi full moon water blessing ritual gister met vrouwen bij Yama Voorhorst.

When a closed door opens 1🌺When a closed door opens 2🌸When a closed door opens 3🌼When a closed door opens 4💦

En ja daar stond ik.. met m’n handdoek in m’n hand, slippers, zomerkleding aan, ik trok de deur hard dicht..
EN f*ck de verkeerde sleutels in mijn hand……..

Ik had mezelf buitengesloten….

Mijn fiets in de box waar ik niet bij kon, ieder die mijn sleutels heeft waren aan het werk of niet thuis. Mijn ouders waren heel toevallig in Utrecht, maar ook heel toevallig dit keer mijn sleutels niet meegenomen… Die dan maar ophalen..

Gelukkig had ik nog net mijn OVkaart gepakt.. blijken de bussen te staken op weg naar mijn enige mogelijkheid om mijn sleutels te halen.. mijn internet op mijn telefoon was op.. dus kijken of deze buslijn wel zou rijden lukte niet.. dan maar hulp vragen bij een ander.. toen kwam er toch een bus…. en zag mijn dag er totaal anders uit.

Wat klopte deze dag! Mijn “wat nu? moment” verdween als sneeuw voor de zon toen ik zag dat dit zo een symbolische ervaring is van hoe ik de laatste tijd met mezelf ben omgegaan… eerlijk gezegd de laatste jaren!

Ik heb mezelf buitengesloten van mezelf… wat ervoor zorgde dat ik telkens niet volledig deed wat ik echt wilde doen… ik mijn stem kwijt raakte en niet meer het ritme van mijn eigen hart volgde… ik hoorde de fluistering van mijn verlangen niet meer.
Wat wil ik? Nee, ik had mezelf vaak buiten gesloten.

Continu luisterde ik naar de ander en keek ik goed hoe zij het deden en vaarde op het kompas wat andere dachten dat goed voor mij zou zijn.. ik had continu andere nodig om mijn problemen aan te kijken of op te lossen… ik vertrouwde niet meer op mijn eigen gevoel en zo mocht ik vandaag ervaren hoe het voelt… om mezelf volledig buiten te sluiten..

Gister sprak Yama tijdens een sessie bij haar precies naar mij de woorden uit welke ik geheim hield voor de ander en mezelf… ik durfde zelf niet te voelen, niet naar durfde te kijken en niet durfde uit te spreken.. zelfs niet naar mezelf… tot dan toe was ik gewoon doof en blind voor wat ik eigenlijk al langer in mezelf voelde…

Hoelang wil ik de deur gesloten houden naar mijn diepste verlangen?
Hoelang wil ik me blijven verstoppen ipv mezelf volledig te durven laten zien?
Durf ik al het oude los te laten? Alles wat ik heb geleerd?
Durf ik mijn route te wijzigen als die nu niet meer kloppend voelt.
Durf ik in het heden te gaan leven, zonder alle ballast van het verleden mee te nemen en wat mij geleerd is hoe ik me in deze maatschappij staande hoor te houden?
Durf ik te gaan leven zonder mijn hele toekomst vooruit gepland te hebben?
Durf ik keuzes te gaan maken welke goed zijn voor mij en waarbij de kans bestaat de ander te kunnen teleurstellen of niet begrepen te worden of voelen?
Durf ik volledig mezelf te zijn?

Met een verfrist lichaam bedekt met bloemblaadjes van het water ritueel weet ik het helemaal zeker… 
Ik voel een duidelijke JA!
Mijn hart en ziel dansen met mij
Ik zeg JA tegen het onbekende avontuur en mijn zo bekende verlangen.

Ik open mijn deur van mijn hart naar mijn verlangen.”

Merit Anne, 29th of June 2018

Leave A Comment