What’s in a name

Yama? Minke? Ik luister naar beide. Ik bèn beide. Door me Yama te noemen doe je een beroep op een ander stuk in mij dan Minke.

Minke (‘kracht’, ‘macht’) is de naam die ik van mijn ouders kreeg in januari 1971. Ik hou van die naam. Minke zit vol met avonturen. Minke is Inspirator, Improvisator, Stimulator, Theaterregisseur, Artistiek leider, Begeleider, Plannetjesbedenker, Ideeënstapelaar, Aagje en Sfeerbewaker in diverse grote en kleine projecten in Nederland en Kenia. Met als rode draad creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en lichamelijke bewustwording. Doordat er een Minke naar mij vernoemd is in Kenia en ik me inzet voor deze Minke ‘Mdogo’ (‘Kleine’ Minke), haar familie, het dorp en de school via www.minkeminke.com, voel ik me zeer met deze naam verbonden. Minke barst van de zin en lef en heeft veel meegemaakt tijdens alle reizen, opleidingen, creatieve experimenten en pop-up projecten. Minke zit bomvol herinneringen. Fantastisch mooie én minder prettige. Minke is Up én Down. En allebei tegelijk. Dat wordt een ‘samengestelde bipolaire stoornis’ genoemd. Na vijfentwintig jaar zware medicatie en psychiatrische behandeling tussen al mijn avonturen door, doe ik nu aan meditatie in plaats van medicatie. Divine

Minke

Deva Yama (‘Divine Peaceful Night’) is de naam die ik van mijn tantric master Leela kreeg in december 2012. Yama is Hier en Nu. Love & Consciousness in plaats van Up & Down. En weet je, dat blijken dezelfde plekken in mijzelf, simpelweg vanuit een compleet ander perspectief! Wat een verschil om zonder angst die diepten in mijzelf te voelen en op de meest wonderlijke plekken te komen. Deva Yama spreekt me aan op mijn potentie en helpt me om met meditaties de diepste diepte in te gaan. Als je Yama zegt, dan zeg je Naturally born Wild. Brutally vulnerable. Passionfoodoholic. Vitality en Transformation. Maar ook Raw Chocolate. Detox. Healthy Yummy Food. Life & Soul coach. Tantra. Massage. ReWild yourself. ActWild www.actwild.nl

Noem me wat je wilt <3

Deva Yama

Leave A Comment