The Sacred Path (year training)

Wat ben ik dankbaar om te reizen op dit pad. Met jou, Yama. Met de andere sisters. Je bent voor mij inspiratie, heb zoveel bewondering voor hoe je jezelf hebt weten te helen en hoe je al je doorleefdheid nu op zo een krachtige en liefdevolle manier deelt met ons, met de wereld. Het is een gift. Wat heb ik dit nodig om mezelf en mijn draken nog meer onder ogen te komen, beren op de weg los te laten die me niet meer dienen om vanuit een nieuwe ruimte iets anders te kunnen gaan kiezen wat vooralsnog niet mogelijk bleek te zijn. Zoveel dank voor jou en deze bijzondere jaartraining. Aho!“,
– Janna Bakker (jaartraining 2017-2018)

*

Since September 2018 I am doing a year training called “The Sacred Path” with 11 sisters, with guidance and stimulation of shaman & tantrika Yama Voorhorst.
It’s quite the journey and opens previously closed – no, hidden! – doors and allows me to see myself and life through different lenses. One of my major discoveries is how I have convinced myself at an early age that everyone else knows better than me. And that is such a limiting belief! Staying quiet when I could/should let my voice resonage, following someone else’s view or suggestion as I don’t trust my own… it’s time to change that. Luckily we are living in a time where the female voice is gaining strength so I feel supported and nourished. Yay for exploring hidden avenues.“,
– Josta (jaartraining 2017-2018)

*

… ik begin te zien dat het helemaal oké is waar ik nu ben en dat ik precies ben waar ik hoor te zijn en dat ik op de goeie weg ben.. the Watcher.. jep!! Fijn dat alles er mag zijn, dat jij Yama altijd eerlijk bent, direct, puur, vol liefde, aanwezig, veilig en te vertrouwen bent… en dan heerlijk met humor de boel van een ruimere kant kan belichten! Heel inspirerend en bevrijdend! Dankje lieve yama voor wie je bent en het mooie werk dat je doet, diepe diepe dankbaarheid! Ik voel weer duidelijk de YES-JA-SI voor het pad dat ik heb gekozen!! Dankje lieve mooie Yama voor deze mega bijzondere en transformerende jaartraining en voor wie jij “bent” ,
– Merit Koelink (jaartraining 2018-2019)

*

Ik wilde weer steviger thuiskomen bij mezelf, verbinding maken met mijn diepere zelf. Daarom deed ik mee aan The Sacred Path, jaartraining voor vrouwen.
Ja, ik heb dit jaar geoefend om terug te gaan naar mezelf en om vanuit mij te reageren ipv te reageren op anderen en externe situaties.
Toen The Sacred Path begon, twijfelde aan mijn leven en aan mijn draagkracht om dat wat er op mijn bord lag te kunnen dragen. Ik was uitgeput. Ik heb er veel meer bij gekregen, met name ook het vertrouwen dat ik me stap voor stap door de brij des levens heen weet te bewegen en dat het zijn doel zal dienen. Ik weet mijn oplaadpunten en zoek die ook op.
Het zorgvuldig volgen van mij kompas op het transformatiepad wat Yama voor ons had uitgestippeld, leidde naar grote inzichten. Dat je eerst moet aanvaarden en omarmen waar je nu bent en het verleden (hoe je hier gekomen bent) goed mag aankijken, voordat er een zuiver verlangen naar iets nieuws kan groeien… en daarna pas de volgende stap…  en de volgende… stap voor stap… Deze zorgvuldigheid maakte dat ik echt in mijn kompas ben gaan zitten en niet direct dacht “oh ja, nu weet ik het wel, check, done volgende…!” Op zoveel facetten bleek mijn kompas een leidraad te zijn, dat had ik niet kunnen bedenken. Vele thuis-oefeningen waren voor mij van grote waarde, er zijn echte eye-openers geweest.
Wat ik meeneem uit de training is dat ikme realiseer dat ik zèlf verantwoordelijk ben voor mijn reactie op alle uitdagingen in mijn leven. Ik moet echt rust inbouwen, ook al zijn het maar witjes, korte momenten in een dag. Alleen dan kan ik in contact blijven met het ‘creëren van een JA’. Ik voel dat ik meer zelf de regie heb, dat ik niet overgeleverd ben aan alle tegenslagen maar dat in alle tegenslagen juist de parel huist. En ook dat als ik dat even niet wil waarnemen, dat ik dan zacht mag zijn naar mezelf. En dat ik mag oefenen en uitreiken.

Tegen de vrouwen die overwegen om mee te doen met The Sacred Path zou ik willen zeggen dat het een heel sterke manier is om vanuit liefde je eigen patronen te onderzoeken, het geeft je de kans om die patronen te veranderen. Het is een heel individueel pad waarbij je echt je eigen creator van het proces bent. Yama geeft vele handvatten en zelf mag je er mee stoeien. Ik vond het bijzonder om zo een kompas te stellen en vandaaruit te onderzoeken, te genieten en te struggelen met alles wat er op mijn pad ligt en komt.

Yama, je bent groots in wat je losmaakt en weet te transformeren. In mij is zoveel veranderd doordat ik jouw heb ontmoet en vertrouwd. Als de tijd er is, zal ik mijn hele transformatieverhaal uitgebreider schrijven. Want dat is nogal wat!”
– Ellen van den Brink (jaartraining 2017-2018 en 2018-2019)

*

“Ik heb in 2017-2018 een prachtig pad afgelegd rondom mijn woord ‘Bestaansrecht’. Een jaar lang heb ik met dit kompas gereisd op verschillende lagen en het heeft me heel veel gebracht. Ik ben dankbaar voor de steun van mijn zusters. Aho!
– Yari Amaruq (jaartraining 2017-2018 en 2018-2019)

*

Een jaar lang gereisd met deze prachtige groep vrouwen. Mijn kompas was ‘Schaamteloosheid’, het heeft me gebracht naar diepe angsten en patronen en die heb ik vrij mogen laten. Wat een heerlijk afsluitend weekend, waarin ik mocht koken voor iedereen, met een cacaoceremonie, mijn allereerste zweethut en zo veel belichaamde sisterhood om mij heen. Ik voel me rijk en diep ontspannen.”
– Eva Serafina Reijnders (jaartraining 2017-2018)

*

Ik had geen idee waar ik aan begon en al helemaal niet welk een impact dit traject zou hebben; ik dacht eigenlijk dat het een fijn samenzijn met vrouwen zou worden. En ja, het was zeker een fijn samenzijn, maar het reikte velen malen dieper. Zo mooi om samen op reis te zijn, elkaars spiegel te zijn, met ieder haar eigen kompas. Mijn kompas was een jaar lang ‘overgave’. En o, wat kwam ik veel momenten tegen waarin ik juist niet in de overgave was… en geleidelijk aan voelde ik dat ik een keuze had en dat ik steeds vaker vanuit mildheid koos voor overgave. Keuzes maken is ineens veel makkelijker geworden; ik hoef mijzelf alleen te vragen ‘draagt dit bij aan overgave of niet?’. Inmiddels het jaartraject afgerond, maar nog steeds werkt het door en voel ik dat er in mij iets veranderd is: milder, zachter en meer in het moment aanwezig,… kortom: overgave!

Als je vast loopt in je leven of een verlangen hebt maar niet weet hoe dat te bereiken of je wilt iets veranderen in je leven… dan kan ik dit traject van harte aanbevelen.Het reikt verder dan reguliere trajecten en therapeuten vaak bieden. Het gaat veel dieper… dieper naar de kern. En vanuit je kern bewegen en stap voor stap een volgende stap zetten.Yama Voorhorst biedt warme begeleiding maar is ook heel resoluut en gaat niet mee met jouw saboteurs en draken. Ze lost het niet voor je op, maar ondersteunt je bij het in je eigen kracht komen en voelen welke stap je wilt/kunt zetten en om dit ook daadwerkelijk te gaan doen.
– Manon Jansen (jaartraining 2017-2018)

*

Thuis van een intens bijzonder en magisch weekend. Een jaar lang heb ik mij laten leiden door mijn kompas woord ‘Waardig’. Het was een mooie reis langs vele lagen, gedragen door- en gedeeld met mijn zusters. Vol bewondering voor onze toewijding aan ons zelf, ons woord, en aan elkaar om heel diep te zakken in alles wat zich aandiende…..zo dankbaar!
– Esther Renate Glas (jaartraining 2017-2018)

The Sacred Path is a year training in Sisterhood.

We reizen aan de hand van ons eigen, persoonlijke kompas, als richtinggever op ons persoonlijke transformatiepad – wat we in diepe verbondenheid met elkaar afleggen en werken met Sharing Cirkels, Meditatie, Rituelen, ondersteunende Medicijnplanten en Transformation Coaching.

Leave A Comment