Thaise pompoensoep

Verzoeknummertje

Een heerlijk zacht, pittig soepje.

Scheutje olijfolie (1 à 2 eetlepels)
1 teentje knoflook
4 sjalotjes
2 kleine rode pepertjes (NB: niet de zaadlijsten verwijderen!)
1 à 2 stengels citroengras
500 ml bouillon
500 gram pompoen, in stukken van ong 1,5 cm (schil kan er gewoon aan blijven)
(eventueel een aardappel, dan wordt ‘ie iets meer gebonden)
1 blikje cocosmelk
verse basilicum

Snijd de pompoen en de aardappel in grove blokjes.
Snipper de sjalotjes, de knoflook en de peper.
Snij de citroengras in grove stukken.
Verhit de olie en fruit de sjalotjes, knoflook, peper en citroengras zachtjes aan tot de olie begint te geuren.
Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
Voeg de pompoen en de aardappel toe en laat het geheel onder af en toe roeren in zo’n 20 minuten garen.
Pureer de soep (staafmixer) en voeg daarna de cocosmelk toe.
Strooi er voor het serveren gescheurde basilicumblaadjes overheen.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment