Terug in mijn lijf

Ik kwam bij Minke omdat ik mijn boodschap in de wereld wilde gaan zetten. Daartoe moest ik leren om op een podium te staan en te spreken. Ik vond dat behoorlijk eng en voelde me altijd erg zenuwachtig. Ik had last van spreekangst en vroeg Minke of ze me daarbij wilde helpen. Na de coachingssessies van Minke vind ik het nu echt leuk om te spreken voor een groot publiek. Ik ben van mijn angsten af!

“Een klein voorbeeldje: na een aantal coachingssessies van Minke stond ik 2 jaar geleden op de IPON, een grote landelijke onderwijsbeurs, met een keynote voor een publiek van 300 man. Die presentatie heb ik met Minke goed voorbereid en geoefend en het was reuze spannend. Afgelopen week hield ik weer een praatje op deze beurs en ik draaide er werkelijk mijn hand niet voor om. Ik stond er zo relaxed, in contact met de zaal, beetje improviserend, geen zenuwen niks! Sjonge wat heerlijk is dat…!”

Ik zat altijd liever in mijn veilige hoofd, maar Minke bracht me terug in mijn eigen lijf. Daar heb ik erg veel aan gehad. Ze liet me houdingen oefenen, door de kamer liet lopen, gewoon een beetje zitten en mijn lichaam voelen. Dat voelde in eerste instantie heel onwennig, maar later viel het kwartje dat juist deze fysieke dingen heel belangrijk zijn. Minke heeft me een aantal simpele lichaamsoefeningen meegegeven, die goed voor me zijn en ik doe nu regelmatig bepaalde meditaties.

Er is uiteindelijk veel meer veranderd dan alleen die oorspronkelijke wens. Ik luister veel meer naar mijn lichaam. Niet als een fitnessfanaat, maar om mijn intuïtieve wijsheid en mijn emotionele staat te voelen. Dat creëert veel meer rust. Het cliché luidt “wees bij jezelf” en ik heb ervaren hoe waar dat is en hoeveel goed het me doet. Van daaruit kan ik scheppend bezig gaan. Er is een oneindige levensbron, die je altijd weer nieuwe en krachtige energie geeft. Het is zo heerlijk om dit te ervaren! Ik gebruik die energie dan ook elke dag weer. Laten we het Liefde noemen, met een hoofdletter.

Lex Hupe, Wijs Vooruit

Leave A Comment