Sacred Union Retreat

Wauw, wat was het een magische week, hier nog zacht aan het landen en volop aan het nagenieten. Jullie samen zijn echt fantastisch, zo fijn dat jullie dit delen met de wereld!” ❤
– Agnes Geense (Sacred Union Retreat Mei 2018)

YES… it was MAGIC! Radiant and serene… you beauties…!
– Lotte Kerkhoven (Sacred Union Retreat Mei 2018)

Loved it all, especially all you people and the open and tender-sweet energy flowing!
Oliver (Sacred Union Retreat Mei 2018)

“Het voelde als één grote betovering. Een sacred space waarin we zo diep ‘gehouden’ werden om hele diepe stukken te genezen. De plantmedicijnen en Yama & Zelday zijn daarin geweldig…”

Het was overheerlijk, helend, verfrissend en vervullend en meer voorbij de woorden.
En… als je stemmetjes (je mening, gedachten, gevoelens) je vertellen dat de Sacred Union Retreat geen aanbod is voor jou… wel, dan is dat misschien juist een reden om te gaan!

Twee jaar geleden deed ik de Womb Wisdom Retreat voor vrouwen en ik ging erheen, begeleid door een hoop innerlijk commentaar, vooroordelen en stoffige overtuigingen, angst en boosheid in mijn lijf.
De gang naar de Sacred Union Retraite van vorige week was daar een milde afspiegeling van.
En beide keren belandde ik ter plekke in een sfeer, ruimte en samenzijn, die vooral als heel gewoon, natuurlijk, vervullend en als thuiskomen aanvoelt. Dit samen met mijn partner doen, maakt dat we elkaar kunnen stimuleren om dit thuis te brengen.
Maar als start zou het voor mij misschien een te grote stap zijn geweest en was de ervaring met alleen vrouwen tijdens de Womb Wisdom Retreat vooraf een goede voorbereiding.

Ik hoop dat velen van jullie gaan. Ik wens het iedereen en de wereld toe.🙏
Je kan de Sacred Union Retreat trouwens ook prima doen zonder eigen partner. Hoe meer diversiteit, hoe boeiender de ervaringen in de groep en hoe meer je in jezelf kunt openen.”
– Ine Braaksma (Sacred Union Retreat Mei 2018)

(…) Ik staar naar de kloppende cursor en het witte scherm en mn tenen krullen, ik vind geen kort tekstje die kan goed verwoorden… Ik voel me dankbaar, energiek, veel respect voor wat jullie kunnen  met een groep.”
– Patrick uit België (Sacred Union Retreat November 2018)

“…de Sacred Union Retreat bij Yama Voorhorst en Zelday Karssen (18-21 November 2018), wat een magische retreat. Zoals ‘mijn’ geliefde zo mooi zei: “Het voelde als één grote betovering. Een sacred space waarin we zo diep ‘gehouden’ werden om hele diepe stukken te genezen. De plantmedicijnen en Yama & Zelday zijn daarin geweldig…” Ik heb nog nooit zo’n zuivere guidance & spaceholding ervaren in al die jaren met tientalle trainingen & opleidingen. Het medicijn. De genezing. Het is ongelofelijk… 

Ik voel me vooral heel dankbaar. Diep trauma, symbiose, bindingsangst/verlatingsangst, seksueel misbruik, drama in relaties…. het wordt voor mijn ogen geheeld. Na jaren therapie en trainingen, gebeurt er nu iets anders. De wortel wordt genezen. Het boek van pijn wordt gesloten. Een wedergeboorte. 

Na drie jaar gedoe met mijn geliefde zijn we nu zo liefdevol samen, communiceren we helderder, zijn we dichter bij onszelf. Zelfs als er tegengestelde verlangens zijn kunnen we elkaar daarin helemaal ontvangen en ontmoeten en is er dus gewoon zoveel verbinding. Ik ben ook gewoon smoorverliefd op deze man. En daarmee ook op mezelf. Ik hoef mezelf niet meer te verlaten om liefde te ontvangen. Zelfs als ik even over mijn grenzen ga, veer ik weer zacht terug naar mijn midden. Ik ben in ‘awe’, wat er de afgelopen maanden veranderd is, dankzij Moeder Ayahuasca en de andere plantmedicijnen. 

Ik ben Yama en Zelday diep dankbaar dat zij de weg zijn voorgegaan en de planten en ancient wisdom met ons delen. 

Ik kom thuis in mijn lichaam, thuis in mijn hart, thuis bij Moeder Aarde. Hoe meer ik land in mijzelf, hoe meer vrijheid ik ervaar in de verbinding met de ander. En och, we stuntelen lekker verder op de kleuterschool van de liefde. Maar wat ben ik blij dat ik die drie jaar drama heb beleefd en doorleefd, en daarin zoveel levenswater heb mogen verzamelen om mijn inzichten over innerlijke vrijheid in relaties te delen met anderen. 

Het voelt alsof ik zo diep gegaan ben en in de retreats van Yama (Ayahuasca, Womb Wisdom en Sacred Union), nieuwe sleutels heb gevonden en na tien jaar leren in tantra, weer een diepere laag van thuiskomen in mezelf ervaar. Ongelofelijk mooi dit pad van ontwaken. En zo dankbaar voor mijn eigen bereidheid om telkens weer diepziel te duiken. Mezelf schoon te maken zodat ik meer en meer in vrijheid lief kan hebben en andere zielen mag wakker kussen met mijn Liefde, die Haar Liefde is. Hoe meer Liefde en Genezing ik ontvang, hoe schoner en zuiverder ik word als kanaal om Haar Liefde door mij heen te laten stromen. Come come whoever you are. De Liefde is er om gedeeld te worden. 

Als je heling zoekt in jezelf en je relaties en man/vrouw-zijn, dan raad ik de retreats van Yama & Zelday echt zo diep aan… 🙏🏻🌹

Gracias Madre
Gracias Padre
Cura cura cuerpecito.
Aho 🙏🏻 Krista.”
– Krista Steenbergen (Sacred Union Retreat November 2018)

“Ik heb nog nooit zo’n zuivere guidance & spaceholding ervaren in al die jaren met tientallen trainingen & opleidingen.”

De oerschreeuw

In de laatste drie weken heb ik twee retraites gedaan. Eerst een vrouwencirkel Womb Wisdom van 5 dagen met Yama en gisteren heb ik een Sacred Union afgesloten met mannen en vrouwen onder professionele begeleiding van Yama en Zelday.

De derde dag gaan we een zeer diepe oefening doen die we ook in de vrouwengroep gedaan hebben. Dat was toen een unieke ervaring. Maar nu met een man dat trek ik niet… Al voordat we de ruimte betreden geef ik aan dat ik deze wil overslaan. Too much. Terwijl het voor mij normaal nooit te diep, te zwaar, te hard, te confronterend kan zijn…

Mensen betreden één voor één de ruimte en ik voel wat hier te gebeuren staat. Ik check uit. Tranen rollen over mijn wangen in de gang en ik loop al te puffen en te blazen. Yama neemt me even apart en zegt me woord voor woord precies wat ik nodig heb om me hierin te loodsen.

“Ik ken de plaats waar je nu bent. Echt. Ik zie je. En ik heb dit vaker zelf beleefd wat je nu doorstaat. Ik verzeker je als je dit aangaat kan het je alleen maar opleveren. Je gaat versteld staan van wat het met je kan doen. En je kan nu wel aan de kant gaan zitten, daar ben je volledig vrij in. Maar je bent uiteindelijk toch hier om door je stukken te gaan?”

Met de daver op mijn lijf, snot boven mijn lip en tranen die blijven stromen, ga ik toch de ruimte in. Ik krimp ineen en zou me toch nog graag bedenken maar ik ga zitten bij de man die blijkbaar bestemd is om dit mee aan te gaan… Hij kijkt me al heel bezorgd, zorgzaam en vragend aan. En ik zie dat hij het op zichzelf betrekt. Of het door hem komt dat ik het zo moeilijk heb. Ik luister met de groep naar de uitleg van de oefening en laat ondertussen het tranendal maar veranderen in een zachte waterval.
We gaan starten. Ik stel hem gerust dat alles wat bij mij nu gebeurt te maken heeft met mijn oude wonden en dat het niks zegt over hem. Even opluchting maar de bezorgdheid blijf ik zien. Dat is toch wel lief. Eerst gaan de mannen door de oefening en begeleiden de vrouwen. Dat stelt mij enorm gerust! Nu heb ik even tijd om in mijn kracht en balans te gaan staan. En te geven…wat zo een vertrouwde rol is… Dus wanneer ik aan de beurt ben om door de oefening te gaan ben ik enigszins op mijn positieven en wat rustiger. Maar dat duurt niet lang. Ik geef me over aan de oefening en dat voelt ontzettend kwetsbaar. Al mijn kwetsuren die ik met mannen heb opgelopen worden uitgenodigd om geheeld te worden. En dat zijn er heel wat…

In de kern van de oefening voel ik dat het gaat gebeuren. Ken je dat gevoel, het alarmteken dat je moet gaan overgeven maar je hebt nog net tijd genoeg om tot aan het toilet te geraken? Wel dat alarmgevoel dus. Maar dan weten dat de waanzin, de pijn, de doodsangst en de kwaadheid allemaal tegelijk naar buiten gaan willen komen. FUUUUUUUUUUUUUUUUUCK!!!!!!!!!!!!!! Ik lig op een matras met de ogen dicht maar ik weet dat achter mij een meditatiekussen ligt. Ik neem het op de tast en leg het op mijn borstkas. Alsof het gewicht deze storm gaat kunnen tegenhouden. Of dat ik toch op zijn minst iets heb om me aan vast te houden en me achter te verstoppen pfffff… Een rauwe kwetsbare oerschreeuw vindt zijn weg naar buiten en snijdt bij iedereen in de ruimte door merg en been… Ik huil en schreeuw en dan komt de boosheid! Ik bal mijn vuisten en zou zoooooooooo graag ggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr whaaaaaaaaaaaaah!

Yama komt bij me geknield en zegt heel zacht en rustig dat ik niet in mijn verhalen hoef te verdwijnen. Dat lijkt me een heel stuk te kalmeren. Ik probeer me meer te focussen op mijn adem en alle emoties eruit te laten komen. Het voelt alsof ik een kerkhof van pijn, verdriet, angst, boosheid vrij geef. Wauw… dat heb ik niet meer nodig, dat dient me niet meer, wat een ontspanning in mijn spieren en het lijkt wel alsof elke cel in mijn lijf nu meer ademruimte heeft. Als de oefening klaar is, word ik ondergestopt onder een dekentje. Dat voelt heel geborgen, veilig en warm. Ik dank de man die me hierin heel zorgzaam heeft begeleid. Wauw, dat zal er langs zijn kant erg indrukwekkend en beangstigend uitgezien hebben. Maar hij heeft het toch maar gedaan. En ik kan wel dankbaar zijn, maar hij heeft geen flauw idee wat een oergroot cadeau hij mij gedaan heeft!

Enne by the way… twee psychiatrie opnames gehad maar nu weet ik zeker dat dat nooit meer gaat gebeuren. De wonde die op waanzin lijkt, is er met de wortel uitgehaald! Dit geef ik je op een briefje: dat krijgen ze in de psychiatrie nergens klaar. INTEGENDEEL.

Dank dank dank dank dank, Yama! Je bent mijn groot voorbeeld. Ontzettend blij dat mijn pad het jouwe mag kruisen. 🙏

– Cindy Kessels uit België (Sacred Union Retreat November 2018)

“Ja, Yama Voorhorst weet hoe zij dit soort processen moet begeleiden…daar kan geen psychiatrische opname tegenop.”
– Manon Jansen 

“…….dankbaar, blij en voldaan ben ik na deze 4 prachtige dagen, buiging voor Yama Voorhorst en Zelday karssen. voor wat jullie in de wereld brengen.”
Ava Ine Braaksma (Sacred Union Retreat November 2018)

Leave A Comment