Proeven, ruiken, voelen…

Een fantastisch belevingsverslag van het Blindfolded Tantra Dinner door een van de gasten:

“Steeds vaker onderneem ik activiteiten die buiten mijn comfortzone liggen en mij bewuster maken van wie ik ben. Waar liggen mijn grenzen of juist mijn vrijheden? Wat zijn belemmerende gedachten die ontwikkeld zijn door onze maatschappelijke normen? Meedoen aan een blindfolded tantra diner is een zeer bijzondere ervaring. Je zintuigen worden versterkt door het uitschakelen van je zicht.

Mijn beleving begon eigenlijk al bij het opgeven voor dit heerlijke evenement. Mijn gedachten draaien op volle toeren: “wat ga ik eten“, “hoe zal ik me kleden, maakt dat eigenlijk uit“, “wat voor mensen geven zich op voor een blindfolded tantra diner“, “wat is de link met tantra, is het gekleed” slechts een aantal van de gedachten die bij me binnen kwamen. Beter proeven, ruiken, voelen, genieten en beleven, stond er in de oproep, ik ben nieuwsgierig.

Op een donderdagavond meld ik mij bij het aangegeven adres. Er staat nog een gast buiten te wachten, hij vertelt dat we 1 voor 1 worden binnengelaten. Bij binnenkomst wordt ik na een korte instructie geblinddoekt. In een onbekend huis wordt ik door de hal naar de woonkamer geleid. Wederom merk ik dat mijn zintuigen voelen en luisteren op scherp staan, mijn gedachten komen en gaan (hoe ziet het hier uit, waar staat de tafel, zijn er nog meer gasten, is iedereen wel geblinddoekt). Ik schuifel voetje voor voetje en volg de handen die mij leidden. Ik mag mijn handen voor me houden en plots voel ik warm water over mijn handen stromen. Natuurlijk even handen wassen maar leuk en verrassend om te merken dat ook dit bewuster wordt geregistreerd door mij. Mijn handen worden met zorg afgedroogd en ik wordt naar de tafel geleid. Het is stil… Ik ben stil… “Hoe zal ik gaan zitten” “zit er iemand naast me“, de nieuwigheid zorgt dat ik licht gespannen ben. Ik voel dat ik daar niet de enige in ben. Ik hoor wat mensen ademen en voorzichtig giebelen. Hallo, zit er iemand naast me? Wordt me gevraagd terwijl iemand voorzichtig met zijn hand voelt om kennis te maken. We mogen wel kennismaken met elkaar maar niet onze naam zeggen.

Luisterend en voelend is een super leuke manier om kennis te maken met mensen, zonder oordeel. Ik let op andere dingen dan wanneer mijn ogen geopend zijn, hoe voelt iemand zijn of haar handen, hoe klinkt iemand zijn stem maar ook hoe straalt iemand zijn energie uit. Voorzichtig voel ik om me heen, ik voel mijn stoel en voel naar de vorm van de tafel. Ik voel een kopje thee, hoe groot is het glaasje eigenlijk, hoe vol zit het glas? Ik tast letterlijk in het duister maar ik geniet.

In mijn oor wordt gefluisterd dat er iets lekkers op tafel ligt. Mijn handen tasten de tafel af en voelen iets. Is het een nootje? Nee, te koud en te zacht. Wat een aparte vorm, ik stop het in mijn mond en het blijkt een aardbei te zijn. Wat een ontzettend lekkere aardbei, slechts 1 aardbei, maar de smaakbeleving is intens. Ik hoor de andere gasten genieten, zacht kreunend van genot. Dit belooft een intense avond te worden.

Het eten is op alle fronten verrukkelijk, mijn smaakpapillen worden tot het uiterste getest. Niets geks, echt alleen maar intens lekker eten. De sfeer aan tafel is goed en wordt ook steeds ontspannener, we vergeten zelfs bijna dat we geblinddoekt zijn. Af en toe wordt ik aangeraakt en bemerk ik dat ook mijn huid vele malen intenser voelt als normaal.

Op sommige momenten wordt ons verzocht om stil te worden, dit vergroot het genot van dat wat komen gaat. Je gedachten speuren naar herkenbare ingrediënten en je tong en mond genieten vol overgave. Tijdens deze intense momenten worden ook prachtige klanken door de ruimte verspreid. Ik voel de resonantie van binnen, wat een heerlijke combinatie.

Natuurlijk vertel ik niet alles, want dit is iets wat je het beste zelf kunt ervaren. Beter proeven, ruiken, voelen, genieten en beleven dat is wat in de oproep stond, voor mij is die tekst meer dan waarheid geworden. Een ander punt wat ik graag nog wil vermelden is dat ik leuke nieuwe, warme en liefdevolle mensen heb ontmoet, 12 bijzondere gasten. De warmte en de liefdevolle energie straalden ook zeker af van de gastvrouw Yama en haar net zo intens liefdevolle Love Angels Asim en Marielle. Dankbaar voor deze ervaring, die je echt zelf het beste kunt beleven.”, March the 3rd, 2015

In liefde en verbondenheid, Victor Guiaux

Leave A Comment