Pastinaak-sinaasappelsoep

Een feestelijk feelgood soepje met pastinaak en sinaasappel.

Ingrediënten:
900 gram a 1 kilo pastinaak (schillen en in blokjes snijden)
olijfolie
1 uit (fijngesneden)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
2 tl ketoembar (korianderzaad in poedervorm)
1 liter groentenbouillon (van te voren klaarmaken)
sap van 3 a 6 sinaasappels (uitpersen)
evt. wat verse gember (ong. 1 cm, fijngesneden)
1 1/2 dl slagroom of creme fraiche
2 el basilicum
zout en peper uit de molen

Garnering:
Schil van 1 sinaasappel in heel dunne reepjes snijden (of met een zesteur, maar dat zijn zulke dunne flinters dat je schil van meerdere sinaasappels nodig hebt)
Fijngesneden verse peterselie
Zonnebloemolie of arachiedeolie (een die goed heet kan, dus geen olijfolie)

Bereiding:
Vier eetlepels olijfolie verhitten en ui zachtjes glazig bakken (3 minuten).
Knoflook, (evt. verse gember) en ketoembar toevoegen en (2 min.) zachtjes meebakken.
Bouillon opschenken, pastinaak toevoegen en zachtjes gaarkoken (ong. 8 min.)
Soep pureren
Sinaasappelsap, slagroom en basilicum toevoegen
Soep voor opdienen nog even verhitten en op smaak brengen met peper en zout

In een apart pannetje wat zonnebloemolie verhitten en de sinaasappelreepjes frituren (niet laten verbranden). Laten uitlekken op keukenpapier. Samen met de verse peterselie over de soep strooien.

Comments

2 Responses to “Pastinaak-sinaasappelsoep”

  1. Ilke says:

    Nou, dat ziet er lekker uit! Ik denk mijn zoontje zou dit ook lusten.
    Bedankt voor het recept!

  2. Minke Voorhorst says:

    Hoi Ilke,
    Dat zou goed kunnen. MIsschien dat alleen de gefrituurde sinaasappelschilreepjes voor hem niet zo lekker zijn.
    Verder is het een lekker zoetig soepje.
    Ook heel feestelijk: ik heb hem vorig jaar met kerst voor mijn familie gemaakt!

Leave A Comment