Ayahuasca Healing Retreat

Het voelt als zo diep thuiskomen bij Yama’s wijsheid, de diepe verbinding met Pachamama, de plantmedicijnen en het thema Heilige Huwelijk; ik heb de afgelopen weken vele inzichten, genezing en heling ontvangen in de Ayahuasca retreat en de Womb Wisdom retreat bij Yama.

Lucky me. Vanaf de ayahuasca driedaagse met Yama stroomde ik meteen door in de Womb Wisdom retreat bij Yama. Wat een diepe genezing ontvang ik. Ayahuasca liet mij zien hoe ik – ondanks tien jaar tantra – mij nog steeds op de kleuterschool bevind wat betreft relateren met mannen. Ik heb weer een diepe reset ontvangen en mag alles opnieuw leren. Stapje voor stapje. De volgende stap op de kleuterschool van een man leren liefhebben, is de Sacred Union Retreat in November 2018 bij Yama.”
– Krista Steenbergen, Oktober 2018

Nog zalig na-vribrerend en het medicijn in me aan het werk voelend, stuur ik jullie mijn vibraties van dankbaarheid en ontzag. Door jullie liefdevolle, veilige bedding en magische muziek konden wij diep duiken in onszelf en Moeder Ahuasca’s ondoorgrondelijke lessen met een lach en een traan opsnuiven. Wat doen jullie dit werk op een prachtige, toegewijde wijze.“,
Frank Jennisken, Oktober 2018

The Deep dive… I feel so blessed and grateful, I too bow deep for the Sacred Plant Kingdom, mother Ayahuasca, father Tobacco, our Ancestors, Pachamama, Yama and Zelday, their assistants, the Music, the Elements and my fellow travellers….

I am utterly speechless when I close my eyes and relive my journey, full of remembering, connection, knowing and love…..deep love….even in pain, in the dark, in lostness, in fear….

I now walk in peace, feel connected for the first Time in my life, cry tears of happiness and gratitude and breathe deep while moving with the flow of my path….

Songs want to be sung, a strong drive inside to just follow the call, to be available…to be Me and give thanks…..

And this is only the beginning… 

Magic and Pure Perfection is what was created in these days together……Thank you all, I feel you and treasure our creation... 🙏”,
– Ha Nin, Kim uit Frankrijk

*

“Diepe diepe dankbaarheid naar jullie lieve en mooie Yama en lieve en mooie Zelday. En het enorme fijne team ❤️🌿 wat een veilige, warme en liefdevolle bedding hebben jullie neergezet… die bedding is het extra medicijn om de magische moeder ayahuasca nog dieper en mooier door me heen te laten stromen.. prachtig hoe madrecita via jullie lichaam in muziek, zang, dans, liefde, zorgzaamheid wordt omgezet, getransformeerd en er een magische samenwerking plaatsvind.. WOWIE!! Ben enorm onder de indruk van het mooie werk dat jullie brengen.. samen als medicine couple.. ik voel dat ik nog veel met madrecita ayahuasca en bij jullie mag gaan reizen.. diepe dankbaarheid 🌿❤️🙌🏻❤️🌿”,
Merit Anne, Oktober 2018

*

“Ayahuasca-retraite bij Yama en Zelday. Voor wie twijfelt…ik zeg in dit geval DOEN!! Een betere plek met een veilige, warme bedding, bijzondere mensen, prachtige afgestemde muziek en meer kun je je niet wensen. This is the place to BE YOU ❤️”,
– Sabrina Janssen,  Oktober 2018

The Ayahuasca retreat with Yama & Zelday has definately been one of the most amazing experiences of my life. I’ve experienced ayahuasca ceremonies before, but there is nothing like this duo. The way they play the music and hold the energy is so sublime, I am in awe. I could really feel how deeply they are initiated by the maestro’s and this is definately a whole different ballgame than just drinking ayahuasca elsewhere. I now know the connection with the maestro’s is so important to really bring this sacred work.

The instruments and the icaro’s are transmitting the energy of healing. All I could do is bow in honor and respect. Also this ayahuasca is brewed in the jungle in a sacred way and it really made me experience the jungle, the plants and the animals. I can feel it in my body now and feel so much more connected to pachamama. It is medicine in it’s purest form.

Yama & Zelday are really devoted in honoring the plants and the maestro’s and they carry with them an energy of respect and sacredness.

For me what was most healing – as this is also part of my own purpose in life- was to witness the balanced Divine Masculine and Divine Feminine in the space. I have never seen a couple embody this so gracefully as they do, and I learned so much from them about myself. They also bring a mixture of these energies in the space with their medicine music which builds op the energy in an extraordinary way.

I fell madly in love and found my home. I never want to journey anywhere else again. This is my path. So much love ♥”,
Krista Steenbergen,  Oktober 2018

*

“I have done a lot of ceremonies with different facilitators and maestros but never have I experienced such an tremendous healing as I did last weekend with Yama and Zelday. 

The love, the passion, the commitment, the spirit, the power they put into their work is something that is hard to find nowadays. They truly are the embodiment of the spirits of the plants.

And so, I bow to You.

Thank You Yama
Thank You Zelday
Thank You Crew
Thanks to my Fellow Travelers

And of course:
Thank You Mother
Thank You Father
Thank You , Thank You, Thank You
Vincent van der Mark, September 2018

Vincent Van Der Mark reviewed ActWild5 star*****

*

“Een reis van het hart, door het hart, met het hart langs alle pijn en ongemakken die ik uiteindelijk heb omarmd en heb geaccepteerd terwijl ik tevens heb leren loslaten datgeen wat mij niet meer dient. De ceremonies werden met veel overgave, liefde, passie en totale toewijding verzorgd door het magische koppel Yama en Zelday!

Ik ben hun heel erg veel dank verschuldigd en ben ondergedompeld in een warm bad van liefde en genegenheid.

Yama en Zelday beheersen alle aspecten van deze ceremonies tot in perfectie! Ik kan mij dan ook geen betere begeleiding wensen en bedenken dan datgeen wat zij iedere keer weer weten te organiseren !
Je hoeft niet perse naar de Amazone om twee maestros te gaan vinden, Yama en Zelday zijn twee buitengewoon getalenteerde maestros!
Coen Kersten, September 2018

Coen Kersten reviewed ActWild5 star*****

*

“Een paar dagen terug van mijn eerste Ayahuasca retreat onder de bezielende leiding van Yama, Zelday en hun geweldige team. Een veilige bedding en een zeer op dePeruaanse planten afgestemde sacrale atmosfeer is hetgeen ik vanaf het begin ervaren heb. Dit maakte ook dat ik mij uitgenodigd voelde om dit avontuur aan te gaan en vertrouwen te hebben, hoe nerveus ik de dagen voor de ceremonie ook was. De muzikale begeleiding was fenomenaal. Woorden kunnen niet voldoende zeggen hoe meer dan ondersteunend de klanken waren, de liederen die Yama zong, en een aantal andere sisters uit de groep. De grote gong die op het juiste afgestemde moment voor nog meer verdieping in de groepsprocessen zorgde. Zelday, wiens lijf volgens mij een verlengstuk is van heel veel instrumenten, indrukwekkend en doeltreffend. Zijn geaarde aanwezigheid samen met zijn liefdevolle ‘godin’ Yama gaven mij vertrouwen op momenten dat het tijdens de ceremonie lastig was. Of het geritsel van plantenzaden waardoor weer andere emoties verstevigd werden. Een onbeschrijflijk samenspel van magie, klank en heling. Moeder Ayahuasca heeft mij zeer waardevolle inzichten gegeven over de grootste pijn waar ik al meer dan mijn halve leven mee worstel, namelijk zeer veel terugkerende depressies en een aantal hypomane periodes. Voor het eerst in mijn leven heb ik tools ontvangen waarmee ik het donker beter kan omdraaien naar licht.

Hoewel ik normaal graag verschillende dingen uitprobeer, heb ik na drie reizen de overtuiging dat als ik een vierde keer zou willen reizen, ik dit weer bij Yama en Zelday wil doen. De veiligheid en de directe link met de Peruaanse jungle waardoor je weet dat je de puurste plantenmix te drinken krijgt, maken dat ik opnieuw voor hun zou kiezen. Uit liefde voor deze ervaring heb ik deze recensie geschreven, dankbaar voel ik mij met groot respect voor de medicinale werking van de planten.

DANK voor alles wat jullie hebben gegeven team Yama & Zelday, en wat hebben we met z’n allen veel healing mogen ontvangen. Op de momenten dat het lastig is, ga ik zingen: “Sing my sister sing, sing out loud of al you bring…” Jullie belichamen voor mij het pure genezende Peruaanse erfgoed in Nederland.
Carry Maarse, September 2018

Carry Maarse reviewed ActWild5 star *****

“Veilig, top team, fenomenale muzikale begeleiding, puur uit Peru, hele fijne plek om te helen.” – Carry

“Vandaag is het de woensdag na het magische retraite weekend. En ik denk er graag aan terug, aan Yama en Zelday en het geweldige team.
Ja, magisch in alles wat mocht zijn. Omringd door liefde en warmte in totale veiligheid. In samen zijn met al mijn nieuwe broers en zussen. Diep respect voor alle planten en moeder Aya.
Maandag morgen terug op het werk… en ooo wat een andere wereld om mij heen. Hoe intrigeer ik mijn verkregen inzichten in mijn dagelijks leven, mijn werk. “Met zachtheid” hoor ik moeder Aya zeggen. En dat is precies wat de dagen erna aan het gebeuren is. Zachtheid in mij straalt naar buiten en collega’s vragen waarom ik zo straal. Ik vertel ze over de magie van Moeder Ayahuasca. En ik voel me blij en dankbaar. Hoop jullie weer gauw te zien.”
– Emiel JanssenSeptember 2018

*

“Ik sudder nog na en in de nachten ben ik nog op reis. Zacht, zacht zachter, ook bij de dagelijkse werkelijkheden die op mijn pad komen.Mijn lijf zoemt, mijn mond glimlacht en mijn lijf glimlacht mee wanneer ik terug ben in de retreat. Dankbaarheid Yama VoorhorstZelday Karssen en alle anderen. Dankbaar dat ik steeds meer Moeder stroom, door mezelf, vul mezelf, overstroom naar het geheel. Bijzonder dankbaar dat ik in de baarmoeder die Yama en Zelday met ons creëren, mag leren en tot mijn bestemming komen/stromen.” 
Ine Braaksma, September 2018

*

“Mijn vertrouwen is volledig terug. Wat ben ik dankbaar dat jij op mijn pad bent gekomen Yama, en daarmee zoveel meer!!! Alleen maar liefde en dank voor jullie (allemaal).”
Maaike Borsboom, September 2018

*

“Oh Yama, zo fijn dat ik bij/met jou zulke diepe stukken kan en mag aankijken en helen. Voel me immens rijk en dankbaar.”
Manon, September 2018

*

“Zacht, mooi leerzaam ,helend en vooral een heel wakker weekend.”
Ellen Smets (assistent Aya Retreat September 2018)

*

“Wat was het een heerlijk en bijzonder weekend. Voelde me vereerd erbij aanwezig te mogen zijn. Wat een heerlijke bedding hebben we gecreëerd met elkaar en wat een heerlijke zachte liefde mogen ontvangen en geven. Dank allen.”
Madelon Slok (kok Aya Retreat September 2018)

*

“New beginning of my live

Wat een immens intens magische 4 daagse innerlijke reis heb ik mogen ervaren….

Dankbaar voor alles wat ik heb mogen zien en voelen, proces ik zachtjes en liefdevol behoorlijk na….

Transformaties stromen helder en bewust met aandacht binnen in mijn dagelijks leven

Dankbaarder dan ooit tevoren….

Inzichten die voor mij, mijn leven en naasten live changing zijn….. amazing

Wat een enorm veilige warme liefdevolle ruimte is er gecreëerd door Yama en Zelday  om te mogen reizen met moeder ayuahuasca….

Continue zuiver en liefdevol afgestemd op een ieder zijn proces en het groepsproces met een onvergetelijke bedding van samen dragen dankzij Yama, Zelday en hun onvergetelijke prachtige team van begeleiders 

Wat een liefde en gedragen reizen met alle prachtige zielen brothers en sisters om mij en met mij…

Een enorme meerwaarde om samen in een groep te reizen alszijnde in deze retraite….dan zie en voel je zoveel meer en dieper….zo’n verbinding samen…en spiegels…..

Zo kunnen reizen met moeder ayuahuasca dankzij het immense vertrouwen, de zachtste zachtheid, onvoorwaardelijke liefde, zuivere kennis, mooie heling, prachtigste voortdurende klanken en de pure engelen zang, alle van yama en zelday vanuit hun hart, naar ons alle….

Genoten en gesmuld van de met passie en liefde gemaakte overheerlijkste voedzame voeding….

Dankbaar met heel mijn hart en ziel

Woorden schieten tekort……

Ik gun met heel mijn hart een ieder deze reis 

En nog vele reizen meer…. voor mij in ieder geval wel…. zelfzorg…. thuis komen en zijn…. genieten….

Ik ben dankbaar dat ik deze reis bij Yama en Zelday heb mogen reizen…. in het oerwoud van aanbod…. is er geen dieper gewortelde boom zoals jullie dat samen zijn….

In liefde geschreven,”
Thamar van Dijke, September 2018

*

Tweede Ayahuasca retraite bij Yama Voorhorst en Zelday Hans Karssen. Tijdens de reis voel ik me beetje bij beetje terugkeren naar mijn zorgeloze, vrije, spontane, enthousiaste prille kindertijd, mijn centrum. De tijd vóór het leven ingewikkelder en pijnlijker leek te worden, waartegen ik beschermd moest worden door verregaande defensiemechanismen en overlevingsstrategieën uit te dokteren. Oef! Gelukkig waren mijn hersenen er om me bij deze moeilijke klus te helpen. Althans dat dacht ik… Mijn strijd met connectie. Overtuigd als ik ben dat ‘onvoorwaardelijke liefde’ niet bestaat. Mij heb je niet liggen! Zo ga ik telkens weer op zoek naar de breekpunten in de relaties en worden deze voortdurend getest. Totdat de ander vroeg of laat beslist om zich terug te trekken. Waarna ik triomfantelijk denk: ‘Zie je wel! zie je wel! Ik had gelijk!’ … En pas nu zie ik in wat voor moois ik daarmee allemaal overboord gooi. Natuurlijk hoeft de andere zich niet te conformeren aan mijn eisen, of zou hij/zij überhaupt iets moeten bewijzen tegenover mij. En omgekeerd moet ik dat ook niet doen. Relaties komen en gaan, het is voldoende om in de eerlijkheid te blijven met een zo puur mogelijke intentie, en dan komt het wel goed, zelfs al blijft de relatie niet stand houden. Yama en Zelday, hoed af voor wat jullie teweegbrengen. Jullie werk zonder dogma’s (want dan was ik al roepend en tierend weggelopen), met een gigantische draagkracht, veel zachtheid, liefde, een diep- diep-gaande heling mogelijk maken. Zonder betutteling wordt stelselmatig de eigen verantwoordelijkheid duidelijk gemaakt. Vanuit heel diep vanbinnen: Dank Dank Dank En ook ongelooflijke dank aan Barbara, mijn hartsvriendin zonder wie ik hier nooit mee in aanraking zou gekomen zijn. I owe you! Nu enkel dat zingen nog onder de knie krijgen “, 13th of April 2018
SandrineApril 2018

*

“Nogmaals dankjewel lieve Yama en Zelday, voor wederom een mooie retraite. Jullie zetten prachtige ceremonies neer en bewaken en sturen heel mooi de energie. Met de intentieronde en de sharing is het ook helemaal af. Nieuwe focus en inzichten integreer ik weer in mn leven.”,
HugoApril 2018

*

Lieve Yama, oneindig veel dankbaarheid dat ik zoveel heb mogen doorleven en uithuilen door het mooie, ondersteunende werk en de diepe dragende bedding die jij samen met Zelday hebt geboden het afgelopen weekend.“, 
ManonApril 2018

*  

It was a very special experience to meet this wonderful and very wise plantspirit. The songs, sounds and guidance of Yama and Zelday are so powerful. Words fail to describe it. I bow deeply and with immense gratitude to their love and light.”,
Monique KoningsApril 2018

*

Life Changing is nog een eufemisme geloof ik. Zo enorm dankbaar dat ik mijn bescheiden bijdrage in liefde mocht geven en wat een enorm groot cadeau kreeg ik totaal onverwacht in de schoot geworpen. Dank Dank Dank.”,
Ingrid CoppietersNovember 2017

*

Liefste Deva Yama, wat ben je fantastisch. Dankjewel voor je moed om, samen met Hans, zo’n veilige bedding te creëren om met de groep diep het medicijn in te duiken. Ons te gidsen met de icaros, je stem, plant medicines, je woorden die altijd precies aansluiten bij het proces waar ik in zit. Voor je helderheid en duidelijkheid, maar vooral de liefde waarmee je je werk doet. Hierdoor leer ik steeds meer en meer om mijn lichtje nog sterker te laten schijnen. Ik heb het tijdens en na de ceremonies niet uitgesproken, maar wel zó gevoeld; wat ben ik daar dankbaar voor! Gracias, gracias, gracias.”,
Ymke van der Schaaf,November 2017

*

“Lieve Yama, ik ben je super super dankbaar voor hoe jij en het team er voor me zijn geweest, me zien, en de bedding van onvoorwaardelijke liefde. Een goede bedding is heel belangrijk voor me, die is voor mij ook afgelopen weekend zo essentieel geweest. Dat ik, ondanks waar ik zat en het eigenlijk niet kon ontvangen, tòch op een bepaald niveau natuurlijk wel die liefde heb gevoeld. In mij heeft echt een heel wezenlijke verandering plaatsgevonden. Ik heb eigenlijk nog totaal geen besef van wat jij allemaal doet, inzet, geeft van jezelf tijdens zo’n retraite en waar je het vandaan haalt. Maar zie wel dat het veel is. DANK.“,
Patrisia Waijers, November 2017

*

Lieve, lieve Yama,
Wat een ervaring afgelopen weekend. Zoveel zorg, zoveel kennis, zoveel geborgenheid… Het duurde voor mij even voor ik het kon binnenlaten, maar toen ik het uiteindelijk toeliet, mede dankzij een zachte helpende hand, zo’n diephelende ervaring mogen meemaken. Ik ben op dat moment thuisgekomen in de wereld en in mijn lichaam. Nu na een week is het effect wat aan het temperen, maar ik blijf veel inzichten meedragen, en probeer op tijd en stond de nodige aandacht aan de baarmoeder te geven. Zoveel oprechte dank voor jou, en de fantastische mensen rondom jou. Stuk voor stuk pareltjes! Geniet van je reis en tot in mei.“,
Sandrine, November 2017

*

Deep beautiful healing it was.”
Yarana Chandar, November 2017

*

Zucht  …… Het was een mooie retraite. Dank aan allen.”, 
 Marie Louise Amaruq, November 2017
*

“Lieve Yama,
Ten eerste wil ik je nogmaals bedanken voor deze prachtige kans die je mij geboden hebt en je vertrouwen in mij. Ondanks ik het weer zo nu en dan moeilijk had, heb ik een FANTASTISCH weekend gehad, ont-zet-tend genoten, véél geleerd en had ik het echt voor geen goud willen missen. Ik heb me in mijn rol als assistent heel erg in mijn element gevoelt en een behoorlijk andere, diepere verbintenis kunnen voelen met de deelnemers (en met moeder Aya). Dat neem ik zeker mee in mijn zweethutten. Ik heb over een heel aantal dingen veel helderheid gekregen. De 2 belangrijkse zaken daarin zijn dat muziek (zingen) en plantmedicijnen mijn medicijnen zijn. Dat wist ik al en jij ook ? maar het is nu helemaal ingedaald. Heerlijk! Verder heeft ze heeft me o.a. laten zien dat cacao en tabak mijn medicijnen zijn (en mij ondersteunen in mijn relatie met moeder Aya) en ik kijk ernaar uit hoe mijn weg met deze 2 prachtige planten, en ook met moeder Aya zich zal gaan ontvouwen. En als laatste: mijn hart ligt zo bij jouIk hoop dat ik nog heel vaak deelgenoot mag zijn van je werk en je dichtbij mag hebben. Je bent mijn maestra. Tot zaterdag bij de cacaoceremonie (dat is ook een beetje mijn verjaardagsfeesje :)) Zeeën van liefde.”,
Fem van der Rijs, October 2017

*

Wihawoeha, ik voel me zo onwijs bruisen! De levensenergie/sexuele energie stroomt weer door me heen. Dacht dat ik die kwijt was, maar hij moest even wakker gemaakt worden. Ik tintel, voel me groot, dankbaar, nederig, vrouwelijk, sensueel, mooi, enz enz. Echt sterk spul die Ayahuasca . Ik kon zo goed voelen dat ik in mijn kracht en centrum kon blijven terwijl ik de energie voelde stromen en de zinnelijkheid. Wauzers. wist niet dat dit bestond. Ik ben zo blij dat ik gebleven ben. Heb trouwens zelfs gedacht dat ik geopereerd ben tijdens de 2e reis. Tot twee keer toe. Er moest iets geopend worden bij me, nou, dat is gelukt! Ik had het al gezegd, maar wat doen jullie mooi en dankbaar werk, ik maak een diepe buiging voor jullie en de Ayahuasca, al weet ik dat ‘all praise goes to the divine’.”
Suzanne Wohrman, September 2017

*

Hee lieve Yama! Wat een reis hè, afgelopen weekend. Loop echt met suizende oren van al die prikkels rond op m’n werk. De icaros neuriënd in mijn hoofd, ik kan ze niet loslaten. Blijven maar komen. Medicijn reageert direct. Ik ben echt zo dankbaar. Zo blij, zo vervuld, onwijs kwetsbaar en ook nog een beetje in de war. Duidelijk nog tijd nodig voor integratie. Maar de dankbaarheid overheerst. Ik wens jullie ook echt een zachte landing na afgelopen weekend… En god ja, dat zingen! Hoe heerlijk was dat. Jij met je gitaar, ik half om je heen gevouwen, hoofd tegen hoofd, vanuit t hart, open keel en gaan gaan gaan. Whoehoe! Zo heerlijk! Ik heb nog nooit eerder zo vrij gezongen als tijdens de ceremonie. Zit altijd een ‘het moet mooi’ ding op, wat echt wegviel door t medicijn en door de hele sfeer. Alleen maar voelen, zijn, plezier en vrij zingen. Whoopwhoop! Dank dat je me wel 10 keer gevraagd hebt. M’n voornemen is om een volgende keer wat minder aanlooptijd nodig te hebben. Om t gelijk te doen, om via het medicijn te zingen. Ook al moet ik tussendoor 10 keer kotsen.”
Ymke, September 2017

*

Dank jullie wel Maestro’s van harte voor de schitterende klanken en liederen en de mooie begeleiding.”,
Jos Goddijn, September 2017

Leave A Comment