Mille-feux

Mille-Feux van gekookte en rauwe biet met schapenkaas

bijgerecht voor vier personen

Geïnspireerd op een recept uit het heerlijke kookboek Home Made van Yvette van Boven.

Salade:
2 rauwe bietjes
2 voorgekookte bietjes (eventueel kun je die nog 20 minuutjes op een zacht vuurtje roken met 2 eetlepels rookmot)
1 bos waterkers (of fijne spinazie)
100 gram verse rauwmelkse schapenkaas (in het originele recept zit comté uit de Jura)
2 eetlepels hazelnootolie
75 gram hazelnoten
de blaadjes van 2 takjes verse salie of oregano (als je dat niet hebt kun je ook gedroogde salie verpulveren)
bietenpoeder (zelfgemaakt door Ben Licher, die ook op facebook inspirerende dingen over rawfood deelt)

Dressing:
4 eetlepels frambozenazijn
1 eetlepel gembersiroop
8 eetlepels olijfolie
peper uit de molen

Bereiding:
De bietjes zo dun mogelijk snijden (ik heb voor dit soort zaken ooit een mandoline slicer van Sinterklaas gekregen, waar ik nog steeds erg blij mee ben! Ik heb een simpele met wisselende messen, hier een link naar een filmpje van een super mooie handmatig instelbare!)
De ingrediënten van de dressing door elkaar kloppen en over de bietenplakjes gieten.
Afdekken en een uurtje laten marineren (als ik minder tijd heb giet ik het er over, dat is ook heerlijk!)
De nootjes in een droge koekenpan roosteren en grof hakken of rauw in plakjes snijden.

Bouw de Mille-Feux op door de ingrediënten om de beurt te stapelen, te bestrooien met nootjes en de kruiden en over de salade wat (hazelnoot)olie te druppelen.
Met wat bietenpoeder erop en omheen ziet het er prachtig uit op je bord!

Op de foto zijn de borden opgemaakt met de Mille-Feux van bietjes, geroosterde auberginerolletjes met buffel mozerella en verse basilicum en een rauwe courgette salade met verse munt en gepeld hennepzaad.

Veel genietplezier!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment