Me & actWild

Interview met Yama uit het boek ‘ZZP Utrecht’

Me & ActWild

Wat is jouw unieke kracht en hoe kun je die optimaal inzetten? Persoonlijke begeleiding van mensen die het verschil willen maken.

‘In 1997 ben ik voor mezelf begonnen. Sindsdien is mijn bedrijf met mij meegegroeid. De rode draad is: mensen vanuit nieuwsgierigheid en kwetsbaarheid naar zichzelf laten kijken, waardoor ze hun potentie gaan inzetten. Dat deed ik in mijn praktijk voor massagetherapie & bewegingstechniek, als fysiek theater- en bewegingsdocent op het Utrechts Centrum voor de Kunsten en de jeugdtheaterschool in Utrecht. Maar ook met trainingen theater en lichaamswerk voor acteurs in Nairobi en als regisseur en artistiek leider bij mijn eigen theatergroep WildVreemd.

Omdat het begeleiden van jonge theatermakers en stagiaires me goed beviel, startte ik Act, Acting Coaching & Training. Inmiddels is mijn bedrijfsnaam veranderd in ActWild. ‘Wild’ staat voor een natuurlijke staat: levendig, ongetemd en puur. Terug naar de essentie. Ik begeleid mensen die een volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling willen zetten bij het vinden van hun eigen weg. Wat voedt jouw lichaam en hoe voed je jouw ziel? In individuele trajecten en intensives (trainingen) breng ik mensen in beweging en laat ze stilstaan bij wat hen beweegt. Verandering zit ‘m in het zetten en blijven zetten van haalbare stapjes. En, zoals psychiater en schrijfster Anne Terruwe het verwoordt, door “te mogen zijn zoals je bent, om te worden wie je bent maar nog niet kunt zijn”.

Yama laat mij mijn kwaliteiten en vermogens ontdekken. Dit doet ze door me te laten ervaren hoe ik in mijn lichaam zit en door me te spiegelen. Ze haalt me uit mijn comfortzone en begeleidt me steeds naar een volgende stap. Dankzij haar was ik bijvoorbeeld dit voorjaar keynote speaker tijdens een onderwijs-ICT-congres.’ – Lex Hupe, cliënt van Yama

De absolute plus van het zelfstandig ondernemerschap is dat ik mijn eigen weg kan gaan. Je wórdt ook inspirerend als je zelf echt je passie leeft.

Mijn mooiste klus: In 2005 regisseerde ik de openingsvoorstelling van een landelijk theaterfestival in Utrecht. Ik was ook artistiek leider van dit grote amateurtheaterproject (WildZuur). Ruim anderhalf jaar lang mocht ik mensen uit allerlei kunstzinnige disciplines begeleiden in hun artistieke ontwikkelingen en het groepsproces.

Op dit moment is mijn passie relatiecoaching: voor paren ben ik een katalysator voor contact vanuit zelfbewustzijn en eigenheid. Partners op het werkvlak help ik zodanig op elkaar af te stemmen dat er een uniek en krachtig samenwerkingsverband ontstaat.

In de toekomst
 wil ik detoxreizen en life & soul retraites organiseren op een mooie, schone plek, aan fantastische stranden.’
__________________________________________________
www.ActWild.nl

Puck grafisch ontwerp | Idee & Ontwerp
De schone schrijfster | Interviews en tekst
Pieter van Leeuwen | Fotografie
30 Utrechtse ZZP'ers | Het Grootste Bedrijf van Utrecht

Leave A Comment