Cucumber rolls

Heerlijk frisse rolletjes van komkommer met rauwe groenten.

Als feestelijk hapje, voorafje, in plaats van sla of onderdeel van een hors d’ouvre. Rijk van smaak, smelten in de mond.

Voor 4 personen

Ingrediënten: (kies wat je lekker lijkt):

  • 2 komkommers, elk ten minste 30 cm
  • 1 avocado, geschild en tot julienne gesneden
  • 1 wortel/winterpeen, tot julienne gesneden
  • 1 kleine rode paprika, zaden verwijderd en tot julienne gesneden
  • Handje taugé
  • Handje zeekraal
  • Handje rucola
  • Handje eikenbladsla in kleine stukjes
  • Handje kiemen
  • Ingelegde gember (zoals voor bij sushi) of 2 el geschilde verse gember, tot julienne gesneden
  • Stukje gemarineerde tofu (ik had het de laatste keer gemarineerd in kikkoman sojasaus, wasabi en verse citroenzest)
  • 1 kleine kokosnoot, het vruchtvlees tot julienne gesneden
  • 2 el verse korianderblaadjes, gescheurd
  • grijs zeezout en versgemalen peper
  • eventueel kun je ook vis (rauwe of gerooktje zalm) gebruiken als je dat lekker vindt. Laat je inspireren door sushi!
  • en wat ook erg lekker is voor wat meer bite, is de rolletjes insmeren met bijvoorbeeld Hummus of een andere spread.

Marinade

  • halve versgeperst citroensap
  • el miso
  • 2 el geschilde, fijngehakte gember
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rood Thais pepertje, zonder zaden en fijngehakt
  • 2 flinke tl ahornsiroop
  • versgemalen peper

Bereiding
• De rolletjes: de komkommers met een manodoline (of kaasschaaf / dunschiller) in de lengte in flinterdunne plakjes snijden.
• De marinade: klop het citroensap, de miso, gember, knoflook, het pepertje en de ahornsiroop met een garde in een kom. Voeg peper naar smaak toe.
• Smeer de plak komkommer eventueel in met een spread naar keuze (houmous, tofuspread of eventueel zelfs roomkaas of mayo – lekker bij zalm!)
• Leg de een klein stapeltje van de ingrediënten op een uiteinde van een plak.
• Voeg zout en peper naar smaak toe.
• Rol ze voorzichtig zo strak mogelijk op.
De marinade kun je er overheen sprenkelen of in dippen (of bijvoorbeeld chilisesamolie / hennepolie)

Wijnadvies
Wit. De pepers en gember zijn te sterk voor droge Rieslings uit de Elzas, je kunt beter een iets zoetere wijn nemen (Mosel-Saar-Ruwer) om alle specerijen in toom te houden. De Spätlese Rieslings van Fritz Haag zijn licht van structuur en verpletteren het gerecht niet. De staalachtigheid van deze wijnen doet de aardse, minerale smaken van de komkommer en andere groenten goed uitkomen

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave A Comment