Iets betekenen voor medemens

Ontwikkeling

“Ik heb een personal coach, Minke Voorhorst heet ze. Ik maak graag reclame voor haar, want ze brengt me echt verder in mijn persoonlijke/professionele ontwikkeling.

Ik kwam bij haar met de vraag: ik sta op het punt om mijn boodschap de wereld in te brengen, maar heb nog niet die aarding die ik nodig heb om die boodschap met schwung en bravoure te brengen. Ruim een jaar geleden gingen we aan de slag. Enkele weken geleden werd me gevraagd om een speech te geven op een grote onderwijsbeurs. Bingo!

Ik heb werkelijk nooit gedacht aan de mogelijkheid dat je je zou kunnen schamen als je een coach hebt. Doet u dat wel? Zonde! Net zoiets als dat je niet durft toe te geven dat je bij ziekte naar een dokter gaat. Nu weet ik uit ervaring dat er hele volksstamen zijn die zo denken. Die ziekte als een teken van zwakte zien of zo. Nou sorry hoor!

Ik geloof dat mensen andere mensen nodig hebben. Ik probeer mezelf zodanig te ontwikkelen, dat ik voor mijn medemens iets kan betekenen. Dat voelt goed! En ik weet tegelijk ook dat ik andere mensen nodig heb. Zonder jullie ben ik niks. We zijn geschapen als wezens die door coöperatie en empathie samen overleven in de harde wereld. Liefde, verzorging en empathie zijn nodig om kinderen te laten opbloeien. We leven samen met anderen, en daarbij honoreren we ieders unieke bijdrage.

Elke dag leer ik. Echt. Hoe? Vooral door mijn ontmoetingen met andere mensen. Een personal coach? Ik raad het je aan, want het bestaan als zp-er is niet persé het makkelijkste bestaan. Soms is het gewoon ploeteren zonder een duidelijk vooruitzicht. Dan helpt het wel als je net even dat extra steuntje krijgt dat je over die hobbel heen helpt. Doen!”

Blog posted on March 22, 2012 on Wijs Vooruit
door Lex Hupe, Wijs Vooruit, leertools voor de toekomst

Leave A Comment