Het ritme van je ziel

Je bewegen zoals je hart je ingeeft
Je gevoelens tonen zonder remmingen
Je laten zien zoals je bent.
Wie zou niet op die manier willen leven.
Wie zou niet door het leven willen dansen op het ritme van de ziel.
Stel dat het er echt niet toe doet wat je doet, maar hoe je het doet?
Hoe zou dit de dingen veranderen die je met je leven wilt doen?

Stel dat je in je baan als cassière in een winkeltje op de hoek, of als parkeerwacht, meer aandacht zou hebben en ontvankelijker zou zijn voor iedere persoon die je ontmoet, dan in een baan die volgens jou belangrijker is?
Hoe zou dit de manier veranderen waarop jij je kostbare tijd op aarde wilt doorbrengen?

Stel dat jouw bijdrage aan de wereld en de vervulling van je eigen geluk niet afhankelijk is van de ontdekking van een betere gebedsmethode of meditatietechniek, het juiste boek lezen of het juiste seminar bezoeken, maar afhankelijk is van hoe je jezelf en de wereld, zoals die op dit moment zijn, werkelijk ziet en begrijpt?
Hoe zou dit jouw zoeken naar spirituele ontwikkeling beïnvloeden?

Stel dat er geen noodzaak is om te veranderen, geen noodzaak een poging te doen jezelf te transformeren in iemand die medelevender is, meer aandacht geeft, liefdevoller of verstandiger is?
Hoe zou dit alle dingen in je leven beïnvloeden je almaar proberen te verbeteren?

Stel dat de taak eenvoudig te ontplooien is om diegene te worden die je van nature al bent – vriendelijk, medelevend en in staat volledig en actief in het heden te staan.
Hoe zou dit je gevoel over jezelf beïnvloeden wanneer je ‘s morgens wakker wordt?

Stel dat je in wezen nu bent zoals je altijd zult zijn?
Stel dat de essentie van wie je bent en altijd bent geweest genoeg is?
Hoe zou dit je verleden, zoals jij het ziet en voelt, beïnvloeden?

Stel dat de vraag niet is: waarom ben ik zo zelden de persoon die ik werkelijk wil zijn, maar waarom wil ik zo zelden de persoon zijn die ik werkelijk ben?
Hoe zou dit hetgeen veranderen wat jij denkt te moeten leren?

Stel dat we niet door streven en proberen worden wie en wat we werkelijk zijn, maar door het herkennen van het openstellen voor de mensen en gelegenheden en oefeningen die ons de warme aanmoediging bieden die we nodig hebben om ons te ontplooien.
Hoe zou je dan je keuzes maken over hoe je deze dag wilt besteden?

Stel dat je wist dat de impuls om datgene te doen wat schoonheid in de wereld schept vanuit je diepste innerlijk zal ontstaan je iedere keer zal leiden wanneer je het aandacht schenkt en afwacht?
Welke invloed zou dit hebben op je rust, je voortgang, je bereidheid deze impuls te volgen, om los te laten en te dansen?

Uit een fantastisch boek: ‘Dansen op het ritme van je ziel’. Over luisteren naar je innerlijke stem.
Deel twee uit een trilogie over zelfontwikkeling en bewustwording van Oriah Mountain Dreamer, waarvan de delen ook goed afzonderlijk te lezen zijn. Geschreven vanuit een sterke band met de natuur, vol persoonlijke gedichten en elk hoofdstuk wordt afgesloten met een meditatie.

Leave A Comment