kokosbonbons

Raw ‘n healthy bounties!

Gezond lekkers voor tussendoor

Geïnspireerd op een recept van De Rauwe Keuken.

Vulling:
1/2 cup dadels (20 minuten weken)
1/2 cup water
1  1/2 cup gedroogde kokos
1/8  cup gesmolten kokosolie
1  1/2 eetlepel gemalen cashewnoten
snufje zout

Bereiding:
De dadels met het water tot een dadelpasta mixen (in de keukenmachine).
De andere ingredienten toevoegen en mixen tot het goed gemengd is.
Half uurtje laten opstijven in de koelkast (dat maakt dat je er gemakkelijker vormpjes van kan kneden).
Maak er kleine bountyreepjes, bolletjes, blokjes van en zet ze weer in de koelkast.

Chocoladelaag:
1/4 cup gesmolten kokosolie
1/4 cup (rauwe) cacaopoeder
1/8  cup ahorn siroop (of agave siroop of honing)
snufje zout

Bereiding:
Meng alle ingrediënten in een kom met een garde of vork.
Laat het een klein beetje lobbig worden.
Doop vervolgen de kokosreepjes / blokjes / bolletjes in de chocolade en laat ze uitlekken en opdrogen op vetvrij papier.

Variaties
Als je zoals ik houdt van experimenteren, kun je met deze bonbons helemaal los gaan:

  • lekkere specerijen mengen met de vulling (denk aan rode peper, citroenrasp, extra cacaonibs, noten, bessen)
  • verrassingen verstoppen (kneed je bonbon rond een bosbes, stukje peper, rozijn, cranberry)
  • en van alles gebruiken voor de decoratietopping (gojibessen staan prachtig, rauwe cacao nibs, cocosschaafsel, nootjes…

Plaats ze in de koelkast, vriezer of direct in je mond…

Leave A Comment