Geluk en stemmingswisselingen

“Ik kwam bij Minke omdat ik erg met mijn stemmingen wisselde en zelf niet goed wist welke kant ik op wilde gaan. Minke heeft me geholpen om veel beter te gaan voelen wat ik nodig heb. Dat maakt dat ik nu helderder ben in het nemen van beslissingen. Soms doen die beslissingen pijn, op emotioneel en financieel vlak! En daarna geven ze vreugde. Vreugde omdat ik trouw leer te zijn aan mezelf.

Alhoewel ik al heel veel trainingen had gedaan en wat twijfelde of dit me nu verder zou helpen had ik toch de beslissing genomen om het coachingstraject in te gaan. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Mijn thema was geluk. Daar hebben we in een serie aan gewerkt. Vanuit de basis van wat er NU is en daar in liefdevolle acceptatie mee zijn. Geluk is een onderwerp waar ik me eigenlijk nooit mee bezig heb gehouden. Mijn leven staat en stond in het teken van dienstbaarheid. En vanuit het Christelijke geloof in: “Later in de hemel zal het pas beter zijn.” Om in het hier en nu te voelen wat goed is voor mij en waar ik gelukkig van word, was een enorme uitdaging. Minke heeft me geholpen om op alle terreinen van mijn leven te “kijken” en voelen: wat doe je aan beweging, met je voeding, met je vrienden, met het mediteren, met relaties?

Gedurende deze periode is mij ook meer duidelijk geworden over mijn stemmingswisselingen. Van Minke heb ik tips gekregen rondom voeding, ritme en niet te vergeten: ik heb mijn gebruiksaanwijzing geschreven: een recept voor mijzelf voor als het niet zo lekker met me gaat. Dat heeft me veel inzicht gegeven en daar heb ik regelmatig wat aan. Het proces gaat behoorlijk diep. Minke’s opbouwende woorden en support (ook tussendoor per mail) heb ik als enorm steunend ervaren.

Ik heb het traject niet afgemaakt. Dat gaf eerst wat strijd in mezelf. Gaf ik het op? Ken ik dat opgeven en moet ik daar juist doorheen? Minke heeft me goed gehoord. Het bleef bespreekbaar en we kwamen samen tot de conclusie dat het voor mij nu beter is om even te stoppen. Omdat ik op dit moment al heel veel in handen heb waar ik verder mee kan en ik anders (weer) voorbij ga aan dat wat er nu is. Er is moed voor nodig om dat te doen. En moed om als coach je cliënt los te laten ook als het traject niet volledig is afgerond. Wij hadden en hebben beiden die moed gehad. Gelukkig staat de deur van Minke altijd open. Dat is fijn. Want als ik dan toe ben aan de volgende stap, mag ik weer komen. Ondertussen houdt Minke contact met me, vanuit haar betrokkenheid bij mij. Dat doet me eindeloos goed.

Mocht je zelf overwegen om met een thema in je leven aan de gang te gaan, dan kan ik je de coaching van Minke van harte aanbevelen.” september 2012  – mei 2013

 

Hedwig van Damme

Leave A Comment