Frisse quinoa salade

Bijgerecht of zomers hoofdgerecht voor 4 personen

Quinoa salade

Ingrediënten

Kwa hoeveelheden… ik doe altijd maar wat. Zoiets:

  • 200 gram rode quinoa
  • Halve stronk broccoli, gestoomd
  • Handje amandelen
  • Handje pompoenpitten
  • Lenteuitje, fijngesneden
  • Handje verse peterselie en/of koriander
  • Handje verse munt
  • Kerstomaatjes
  • 4 vijgen
  • Citroensap
  • Olijfolie

Bereiding

Breng de quinoa aan de kook (een deel quinoa op twee delen water), laat het 5 minuten koken en nog 10 minuten wellen.
Stoom de broccoli zo’n 5 à 10 minuten (gaar maar niet zacht).
Rooster de amandelen in een droge pan met wat zout, tot ze iets gekleurd en knapperig zijn.
Doe hetzelfde met de pompoenpitten.
Snijd het lenteuitje in dunne plakjes; snij de kerstomaatjes door de helft; snij de peterselie en/of koriander en de munt fijn; snij de vijgen in kleine stukjes.
Snijd de granaatappel horizontaal doormidden. Houd de ene helft boven een kom met de snijkant op je handpalm en sla dan met een houten lepel zachtjes tegen de schil. Blijf met toenemende kracht slaan tot de pitten loslaten en tussen je vingers door in de kom vallen.Meng alle ingrediënten en breng het geheel op smaak met wat citroensap olijfolie.

Comments

One Response to “Frisse quinoa salade”

  1. Corina says:

    Heerlijk gerecht vooral met de combi van granaatappel en vijgen lijkt me erg lekker.

Leave A Comment