Find out what you really care about and live a life that shows it – Kate Wolf

Vitaliteit is levenskracht. Stromen. Beweging. Vitaliteit gaat over lichaam en geest. Bewustzijn. Vitaliteit is een kwestie van goede voeding (op alle niveaus: lichaam, hart, geest en ziel) en een gezonde mindset. Waar krijg je energie van? Wat prikkelt en daagt je uit? Waar ga je van stralen?

Energy is the key to creativity. Energy is the key to life. – William Shatner

Innerlijke vitaliteit is de energie die je hebt om je kwaliteiten in te kunnen zetten en je dromen waar te maken. Hiervoor moet je beschikken over fysieke, mentale en emotionele veerkracht. Creatief om kunnen gaan met invloeden van buitenaf en je eigen grenzen (h)erkennen. Dit vereist dat je zowel geestelijk als lichamelijk goed in balans bent.

Vitality shows not only the ability to persist but the ability to start over. – F. Scott Fitzgerald

Je lichaam is je voertuig voor communicatie maar ook de tempel waar je in leeft. Daar ga je niet met vuile voeten naar binnen. Te veel toxische voeding en prikkels verstoren je energiesysteem. Dit geldt zowel voor fysieke voeding als voor de dingen waar je je geest en ziel mee voedt. Soms is het nodig om eens stevig te detoxen: de verstorende elementen uit je omgeving te halen en je lichaam van gifstoffen te ontdoen zodat je weer de juiste bronnen in jezelf kunt aanboren.

Waar energie stagneert is ziekte, pijn en lijden. Waar energie vrij kan stromen is ook gezondheid en geluk. – Taoistische wijsheid

Een gezond lichaam met voldoende energie houd je gezond door het goed te voeden. Want wat goede voeding voor jou is, hangt af van wie jij bent. Hiervoor hoef je alleen maar te luisteren naar je eigen lichaam. Goede voeding is voor mij zowel gezond als lekker. Genieten is voeding voor de ziel.

There is a vitality, a life force, an energy, that is translated through you into action. And because there is only one of you in all time, this expression is unique. – Martha Graham

Leave A Comment