verlangen & angst

“Het interesseert me niet wat voor werk je hebt. Ik wil weten wat je verlangens zijn, en of je durft te dromen over dat waar je in je hart naar hunkert. Het interesseert me niet hoe oud je bent. Ik wil weten of je het aandurft naar liefde te zoeken, je droom na te streven, het avontuur van het leven aan te gaan. (…)” Oriah Mountain Dreamer

‘Om ons verlangen tegemoet te komen, moeten we onszelf toestaan de dwaas te zijn, degene die niet weet, die iedere keer weer aan iets nieuws begint.

We krijgen geen garanties aangereikt. Wat we krijgen is kennis over het leven en onszelf, en als we alert zijn, glimpen van wijsheid, gevat in het verhaal dat ons leven aan de wereld vertelt.

Wanneer ik mijn gezicht afwend van mijn verlangen omdat ik bang ben de dwaas te zijn, moet ik eraan werken de barsten in mijn vastberadenheid te bedekken om de vurigheid van mijn verlangen los te laten. Mijn ziel is te zeer op het leven gericht om het op te geven. ‘s Avonds laat, als ik te vermoeid ben om het verlangen te verdringen, komt het me opzoeken, en smeekt me er naar te luisteren, evenals naar de angst ervoor. Ik kan het horen, een dringend stemmetje, dat me vraagt te onthouden dat verlangen doorleven de verrukking brengt van iedere dag meer verliefd te worden op mijn eigen leven. En op het moment dat ik me dit herinner, lijkt geen risico te groot.’

Uit ‘Reis naar het binnenste van de ziel’ van Oriah Mountain Dreamer

Leave A Comment