Coming Out in Cacao Ceremonie

“Gister was ik bij een bijzondere ceremonie, een sacred sound healing cacao ceremonie met Yama en Hans, waarover ik vanochtend dit heb geschreven.
Intentie: ik ben begonnen met afbouwen van lithium. Ik wil weten wie ik ben zonder medicatie. Daarom ben ik hier!
 
Er zijn geluiden zo subtiel, ziele-zacht en heel dichtbij… Ik word als een baby, die eindelijk ontvangt waar ’t zo naar verlangt. Ik drink het in en laaf mijn cellen!
 

Een deel van een (in half psychotische staat) gemaakt liedje komt in me op:

Zo zacht …. zo open …. zo kwetsbaar …. zo klein …. (4x) Ik kon niet meer…” enz.

 
Zo zacht …. zo open …. ZO STERK OOK …. EN GROOT…” (4x)
 
De reis gaat verder. Ik strek mijn armen uit boven mijn hoofd en lig open en ontvankelijk. Onverwacht voel ik de hand van mijn buurman die voorzichtig en liefdevol verbinding maakt. Hij raakt mijn (door een ongeluk en later door mishandeling) zwaar beschadigde ringvinger. Een vinger die ik jarenlang heb ‘verstopt’. Ik adem heel bewust in dit contact om aanwezig te zijn en te blijven. Langzaam wordt deze verbinding warmer en het breidt zich uit. Het raakt me, zoekt zijn weg naar binnen en werkt helend op het man-vrouw trauma in mij. Ik voel me dankbaar!
 
De klanken van Hans op de Didgeredoo’s zijn niet in woorden te vatten. Ze fluisteren …. en zingen dan weer krachtig hun lied. Ze spreken een taal die de weg vibrerend naar binnen weet en wonderschoon afgestemd is. Wat een waanzinnig medicijn
 
Yamita komt langs. Ze kijkt liefdevol in mijn ogen, waar we elkaar in de diepte ontmoeten.
You Shaman woman”, zijn haar woorden en “Ik ga je helpen!”.
Wow, wat voel ik me gezien en geraakt. HET IS ALS THUISKOMEN!
 
Vol vertrouwen geef ik me over aan een krachtig ‘vader, moeder en kind’ plantmedicijn. Het is alsof ik in een oneindige ruimte beland. De indrukwekkende klanken van de gong versterken deze ervaring en nemen me mee op reis.
 
Hierna begint Yama op gitaar en ook deze subtiele klanken raken mijn hart. In haar lied klinkt de zachte, krachtige en liefdevolle stem van Moeder Aarde. Ik word er door gedragen, gewiegd en gestreeld.
 
Tot slot mag iedereen die wil, zijn lied of klanken laten horen. Ik geniet maar durf mezelf hierin niet te laten zien. Als dit deel voorbij is en Yama wil afronden, geef ik uiteindelijk toch nog gehoor aan een krachtige innerlijke stem die heel graag met de hele groep het lied “Love, love, love, love” wil zingen. Dit wordt een prachtige, liefdevolle en verbindende ervaring, die precies klopt! Zo blij dat ik op de valreep durfde te luisteren.”, 9th of April 2017

Jetske Veentra
 
https://www.facebook.com/events/219328785215902/

Leave A Comment