Blindfolded Dinner Ritual

A tantric experience for the senses

“Een blind-folded tantra diner bij Yama Minke is een ware belevenis. Een ervaring die veel verder gaat dan het verrukkelijke eten dat je geblinddoekt nog intenser proeft dan gewoon. Ik heb veel geleerd over wat er gebeurt als je alleen luistert, ruikt, proeft en voelt. Omdat je niet kunt zien met wie je aan tafel zit, ontstaat er een heel ander en intiemer contact met je disgenoten dan gebruikelijk. Yama Minke kookt verrukkelijk (en ook nog allemaal biologisch verantwoord ook). Je kunt een poging wagen om geblinddoekt met mes en vork te eten, ik heb mijn handen gebruikt, zodat ik het eten ook nog eens voelde. Omdat ze zo bijzonder kookt, herken je soms niet meteen wat je eet, wat het extra spannend maakt. Ook als je ooit bij C-taste in het donker hebt gegeten zal je merken dat het blindfolded tantradiner van Yama Minke van een totaal andere allure is. Haar eten is ronduit verrukkelijk, de entourage, speciale opdrachten en de fijnzinnigheid en zorgzaamheid van de bediening maken het een sensatie die je niet snel vergeet. Ook als je met je eigen partner gaat, ontmoet je elkaar geblinddoekt op een nieuwe manier. Het was een geweldige avond. Echt een aanrader!”, February 22nd, 2015

Caroline Franssen, Relatie Academie

*

“Het tantradiner was in alle opzichten een heel bijzondere ervaring. Fantastisch om op alleen je zintuigen af te gaan! Grappig ook, om mensen te leren kennen zonder dat je ze ziet en dan aan het eind van de avond het gezicht dat bij de stem hoort te ontdekken. Het eten was heerlijk, en er waren nog wat leuke sensuele verrassingen. Dus als je in bent voor een eens heel wat andere eet-ervaring, dan is dit blindfolded dinner zeker aan te raden!”, February 22nd, 2015

Erna Hoek, Cruise Director bij Viking River Cruises

*

“Dat ik enorm van lekker eten hou, dat was niet nieuw voor me. Wel zou het mijn eerste ervaring met tantra worden, spannend! Bij binnenkomst word ik geblinddoekt, en leiden zachte handen mij naar mijn plek aan tafel. Niet langer afgeleid door alles wat mijn ogen waarnemen, geef ik me met een kinderlijke nieuwsgierigheid over aan het moment. Prachtige muziek als het eerste gerechtje in mijn hand wordt gelegd. Voorzichtig neem ik een hapje. Een symfonie aan geur en smaak voelt als een eerbetoon aan mijn smaakpapillen. Als ik een poes was geweest, zou ik zeker zijn gaan spinnen…wat was dit lekker!! Een proeverij vol afwisseling en nieuwe smaken. Met zinnenprikkelende verrassingen tussen de gerechtjes door. Ik voel een diepe ontspanning, en geniet met volle teugen. Dit smaakte in alle opzichten naar méér en stiekem hoop ik dat er geen einde aan de avond zal komen. Een culinaire reis, een zintuigelijke expeditie, tantra…ik noem het simply divine!”, February 23rd, 2015

Jessica

*

“Geweldige avond! Wat een bijzondere ervaring, het Blindfolded Tantra Dinner! Een warm bad van sensaties. Zo liefdevol verzorgd te worden door Yama en haar Love Angels, het heerlijke eten en alle zinnenprikkelende sensaties. Door zo gefocust te zijn op alles wat ik voelde, proefde en hoorde, ervoer ik alles heel intens. Zelfs een slokje thee of wijn was een goddelijke ervaring! Intens genoten, with all my senses.”, February 21st, 2015
Christa Schot, Reizen & Rituelen

*

“Yama en haar Love Angles maken het blindfolded dinner tot een avond vol prikkeling van al je zintuigen, in een intieme en veilige sfeer. Het is een diner met een dikke plus; plus aan prikkeling en ontprikkeling, energievoedend, verrijkend om zo met andere deelnemers kennis te mogen maken. Niet te missen!”, March 4th, 2015

Anoniem

*

“Wat een avond vol verwennerij, verbinding en verrassingen. Het was hemels en aards tegelijk! Een aanrader voor iedereen die zijn zintuigen op een nieuwe en verfrissende manier wil prikkelen om daardoor in echte verbinding te komen met zichzelf en de groep! Dank allemaal dat ik dit met jullie mocht ervaren. Yama, Mariëlle en Asim, jullie zijn een nieuwe traditie gestart waar je trots op mag zijn!”, February 20st, 2015

Guido Vrencken

*

“Prachtig eten, mooi gezelschap. Een prachtige ervaring die de zintuigen op scherp zet. Goddelijk! Zonder uit te wijden over het verloop van het diner omdat ook het verrassingsaspect voor mij een belangrijk deel uitmaakt van de belevenis, mocht ik de geweldige kwaliteit van Yama’s creaties weer ervaren. Door het ontbreken van “zien” hadden deze voor mij, zelfs met mijn dichte neus, een extra en soms een heerlijk gewaagde smaaksensatie.
Dit alles in een geborgen sfeer in fijn gezelschap, kortom een aanrader.”, Febraury 26th, 2015

Bram Boerkoel

*

“Het was een liefdevolle en spannende avond, lieve Yama & Love Angels. Ik heb vooral genoten van (*houden we geheim* – redactie). Ook van de verrassende smaaksensaties. Een echte aanrader voor mensen die eens op een andere manier willen dineren en hun neus, tong, oren en huid willen uitnodigen meer waar te nemen als de ogen even niet mee mogen doen. Het is op z’n minst een leuk avontuur en het heeft ook alles te maken met bewustzijnsontwikkeling op een speelse manier.”, February 24th, 2015
Edward Sluijter
“Het meest bijzondere vond ik de wijze waarop mijn zintuigen de avond overnamen. Nieuwsgierig en met interesse voor de persoon naast mij. Licht zenuwachtig toen ik geblindeerd de kamer werd binnengeleid, en vol warmte, toen ik merkt dat de andere deelnemers dat gevoel ook zouden ervaren. De geuren, de smaak, de geluiden, alles werd intenser, doordat het zicht er niet langer was. Vol vertrouwen, in goed gezelschap en met fijne gesprekken, heb ik genoten van het heerlijke eten en de mooie avond. Dank je wel, Yama! xx”, March 29th, 2015 

Bianca Spierenburg

*

“Steeds vaker onderneem ik activiteiten die buiten mijn comfortzone liggen en mij bewuster maken van wie ik ben. Waar liggen mijn grenzen of juist mijn vrijheden? Wat zijn belemmerende gedachten die ontwikkeld zijn door onze maatschappelijke normen? Meedoen aan een blindfolded tantra diner is een zeer bijzondere ervaring. Je zintuigen worden versterkt door het uitschakelen van je zicht.

Mijn beleving begon eigenlijk al bij het opgeven voor dit heerlijke evenement. Mijn gedachten draaien op volle toeren: “wat ga ik eten“, “hoe zal ik me kleden, maakt dat eigenlijk uit“, “wat voor mensen geven zich op voor een blindfolded tantra diner“, “wat is de link met tantra, is het gekleed” slechts een aantal van de gedachten die bij me binnen kwamen. Beter proeven, ruiken, voelen, genieten en beleven, stond er in de oproep, ik ben nieuwsgierig.

Op een donderdagavond meld ik mij bij het aangegeven adres. Er staat nog een gast buiten te wachten, hij vertelt dat we 1 voor 1 worden binnengelaten. Bij binnenkomst wordt ik na een korte instructie geblinddoekt. In een onbekend huis wordt ik door de hal naar de woonkamer geleid. Wederom merk ik dat mijn zintuigen voelen en luisteren op scherp staan, mijn gedachten komen en gaan (hoe ziet het hier uit, waar staat de tafel, zijn er nog meer gasten, is iedereen wel geblinddoekt). Ik schuifel voetje voor voetje en volg de handen die mij leidden. Ik mag mijn handen voor me houden en plots voel ik warm water over mijn handen stromen. Natuurlijk even handen wassen maar leuk en verrassend om te merken dat ook dit bewuster wordt geregistreerd door mij. Mijn handen worden met zorg afgedroogd en ik wordt naar de tafel geleid. Het is stil… Ik ben stil… “Hoe zal ik gaan zitten” “zit er iemand naast me“, de nieuwigheid zorgt dat ik licht gespannen ben. Ik voel dat ik daar niet de enige in ben. Ik hoor wat mensen ademen en voorzichtig giebelen. Hallo, zit er iemand naast me? Wordt me gevraagd terwijl iemand voorzichtig met zijn hand voelt om kennis te maken. We mogen wel kennismaken met elkaar maar niet onze naam zeggen.

Luisterend en voelend is een super leuke manier om kennis te maken met mensen, zonder oordeel. Ik let op andere dingen dan wanneer mijn ogen geopend zijn, hoe voelt iemand zijn of haar handen, hoe klinkt iemand zijn stem maar ook hoe straalt iemand zijn energie uit. Voorzichtig voel ik om me heen, ik voel mijn stoel en voel naar de vorm van de tafel. Ik voel een kopje thee, hoe groot is het glaasje eigenlijk, hoe vol zit het glas? Ik tast letterlijk in het duister maar ik geniet.

In mijn oor wordt gefluisterd dat er iets lekkers op tafel ligt. Mijn handen tasten de tafel af en voelen iets. Is het een nootje? Nee, te koud en te zacht. Wat een aparte vorm, ik stop het in mijn mond en het blijkt een aardbei te zijn. Wat een ontzettend lekkere aardbei, slechts 1 aardbei, maar de smaakbeleving is intens. Ik hoor de andere gasten genieten, zacht kreunend van genot. Dit belooft een intense avond te worden.

Het eten is op alle fronten verrukkelijk, mijn smaakpapillen worden tot het uiterste getest. Niets geks, echt alleen maar intens lekker eten. De sfeer aan tafel is goed en wordt ook steeds ontspannener, we vergeten zelfs bijna dat we geblinddoekt zijn. Af en toe wordt ik aangeraakt en bemerk ik dat ook mijn huid vele malen intenser voelt als normaal.

Op sommige momenten wordt ons verzocht om stil te worden, dit vergroot het genot van dat wat komen gaat. Je gedachten speuren naar herkenbare ingrediënten en je tong en mond genieten vol overgave. Tijdens deze intense momenten worden ook prachtige klanken door de ruimte verspreid. Ik voel de resonantie van binnen, wat een heerlijke combinatie.

Natuurlijk vertel ik niet alles, want dit is iets wat je het beste zelf kunt ervaren. Beter proeven, ruiken, voelen, genieten en beleven dat is wat in de oproep stond, voor mij is die tekst meer dan waarheid geworden. Een ander punt wat ik graag nog wil vermelden is dat ik leuke nieuwe, warme en liefdevolle mensen heb ontmoet, 12 bijzondere gasten. De warmte en de liefdevolle energie straalden ook zeker af van de gastvrouw Yama en haar net zo intens liefdevolle “love-angels” Asim en Marielle. Dankbaar voor deze ervaring, die je echt zelf het beste kunt beleven. “, March the 3rd, 2015

In liefde en verbondenheid, Victor Guiaux

Leave A Comment