HERFST

“Autumn is a second spring when every leaf is a flower.” ― Albert Camus

Lieve subscriber

Het is alweer volop herfst. De dagen worden in rap tempo korter en het licht wordt steeds minder. Alles koelt nu in rap tempo af. En als alles om ons heen afkoelt keren ook wij, net als de natuur, steeds meer naar binnen (letterlijk en figuurlijk).

Verwarmende kruiden zijn niet alleen goed voor koukleumen, maar ook voor mensen die zich moe of wat neerslachtig voelen of vatbaar zijn voor infecties. Ik hou van kruidige herfsteten: een stoofpotjes met pompoen, appel en verwarmende kruiden zoals kaneel en gember. Mmmjummie! Rozemarijn heeft  een goede werking op de spijsvertering. Tijm is goed tegen verkoudheid. Het smaakt sterk kruidig, werkt opwekkend en heeft een sterk verwarmend effect. Ook rode chilipeper is een goed middel tegen verkoudheid, omdat je neus er lekker van gaat lopen! Het prikkelt de warmtezintuigen in de mond en heeft een verwarmend effect op het hele lichaam. Bovendien bevatten pepers ook veel antioxidanten die het lichaam beschermen tegen ziekte en beschadiging. Knoflook is een natuurlijke antibiotica, verwarmt en reinigt je bloed.

What makes you shine?

Als je af zou gaan op alles wat ik post over voeding, zou je denken dat ik een kok ben. Of een cateraar. En ookal vind ik het heerlijk om af en toe op verzoek een mooie catering te doen, hey! Ik coach! Ik werk over het algemeen met trajecten die uit zeven zorgvuldig opgebouwde stappen bestaan, waarin we uitzoeken hoe jij jouw lichaam het beste kunt voeden (niet alleen qua eten maar ook op zielsniveau - food for thougth!). Dit proces bestaat uit coaching, voedingsadvies, meditatie en indien nodig lichaamswerk en massage. Wil je weten wat ik voor je kan betekenen zodat ook jij weer optimale energie in je lijf krijgt? Lees hier meer.

Warme herfstgroet, Minke

Reacties op deze nieuwsbrief? Graag! Mail je reactie of reageer online onder de posts op de website. Alvast bedankt!

PS: Enne, voor diegenen die zo overdonderd waren door de prachtige foto's van de catering die ik recent verzorgd heb, het veelgevraagde recept van de Pressé de legumes staat online! Check it out online.

Herfst

Herfst

De periode van uitbundige, naar buitengerichte groei van de zomer is voorbij. Nu is het tijd om na te mijmeren over wat er verworven is en daar lessen uit te trekken. Het is tijd om het wat meer in jezelf te zoeken en om de balans op te maken...

Read online.

Hartverwarmend

Verwarmende kruiden

Voeding levert niet alleen de nodige bouwstoffen voor ons lichaam, maar alles wat we eten heeft een thermische uitwerking op het lichaam. Het is buiten alweer flink aan het afkoelen. En ook wij keren steeds meer naar binnen (letterlijk en figuurlijk), net als de natuur. Read online.

“Autumn...the year's last, loveliest smile.”
William Cullen Bryant 

Raw Teacher

Raw Teacher

After months of studying, making assignment after assignment and deepening my knowledge about teaching raw food, I am happy to let you know that I passed the Raw Food Teacher exam with The Raw food Coach Karen Knowler.

Read online.

Certified Raw Food Teacher

Certified!

Healthy & tasty food workshops

Ik wil graag weten wat jullie willen leren! Zouden jullie mij een plezier willen doen en in een mail naar mij de volgende vragen beantwoorden. ... Read online.

Are you feeding on stuff that makes you the best version of yourself?

Food coach

Food coach

How do you feed yourself? I am not only talking about your body, but about all of you on every level. Food for your body (the temple you live in), food for thought, heart warming food, soul food, etc. What are you taking in? Does is make you shine? Let me help you! Read online.

Alles for the body!

Ik wordt ontzettend blij van die prachtige reviews die ik krijg over alles wat ik doe rond coaching, voeding en massages om jullie te helpen met een energiek, energetisch en vitaal lichaam. Zoals deze:

Intense healing
"Afgestemd, warm, aanwezig en liefdevol. De massage die ik van Minke kreeg was een intense ervaring van healing. Haar handen nodigden me uit om diep in mezelf te vallen en raakten precies daar aan waar het nodig was.  Ik voelde me gezien, gedragen, verwarmd. Minke heeft handenvol aanwezigheid, handenvol liefde! En een intuïtieve gave om de flow te volgen. Het was heerlijk en bijzonder, dank je wel.” September 25, 2013

Deepika de Vries, masseur bij Licht in je lijf  Lees meer reviews online.

“Autumn is the hardest season. The leaves are all falling, and they're falling like
they're falling in love with the ground.”
Andrea Gibson

Je ontvangt deze mail omdat je je ingeschreven hebt voor de nieuwsbrief of ooit aan Minke Voorhorst hebt laten weten prijs te stellen op informatie over ActWild.